Η ΚΟΠ πρέπει να βγει μπροστά

Όσο οι ημέρες περνούν και δεν υπάρχει αγωνιστική δράση ή δεν υπάρχει οριστική απόφαση για επανέναρξη των πρωταθλημάτων ή δεν υπάρχει άρση του εμπάργκο για χρησιμοποίηση αθλητικών χώρων τόσο θα πληθαίνουν οι τοποθετήσεις παραγόντων για το μέλλον των εγχώριων διοργανώσεων. Τοποθετήσεις που είτε εκφράζονται προσωπικά είτε αντιπροσωπεύουν τα σωματεία που εκπροσωπούν.

Χθες ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης, εξέφρασε προσωπική άποψη λέγοντας  ότι « Αν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί θα πρέπει να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η σεζόν και στην Ευρώπη να παίξουν οι τέσσερις ομάδες που είχαν αγωνιστεί και πέρσι». Η Ανόρθωση δια μέσου του προέδρου της Ευγένιου Χαμπουλά επιθυμεί την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η Ομόνοια στη σελίδα της στο twiter ανέβασε την βαθμολογία βάζοντας δίπλα και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και στις οποίες δεν είναι η Ομόνοια και η Ανόρθωση. Σήμερα είχαμε δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Σαλαμίνας η οποία ανέφερε ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση για να μην διεξαχθούν οι αγώνες του β` γκρούπ. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν και άλλες τοποθετήσεις παραγόντων επί του θέματος αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παράγοντες, όχι δημόσια, το συζητούν και καταγράφουν στο χαρτί διάφορα σενάρια.

Όλα αυτά γίνονται για έναν και μοναδικό λόγο. Αν η ΚΟΠ παρέδιδε plan B σε όλες τις ομάδες για την περίπτωση που δεν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα δεν θα είχαμε όλη αυτή την δημόσια συζήτηση. Επιβάλλεται και πρέπει η Ομοσπονδία να αποφασίσει όπως το έπραξε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος τι θα γίνει σε περίπτωση που έχουμε οριστική διακοπή πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα και συζητιέται από τις ομάδες είναι το εξής:

Ομάδες ειδικά του β` γκρουπ επιθυμούν την άμεση διακοπή του πρωταθλήματος. Αυτό συνεπάγεται στο να μην υπάρχει διαβάθμιση. Το πρωτάθλημα της επόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς να διεξαχθεί με 14 ομάδες, οι ομάδες που είναι φέτος στην Α` κατηγορία συν της δυο πρωτοπόρες ομάδες της Β` κατηγορίας την ημέρα που διακόπηκε το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει άμεση διακοπή πρωταθλημάτων στην Β` και Γ` κατηγορία, δεν θα υπάρχει διαβάθμιση σε καμία κατηγορία ενώ την ίδια ώρα θα υπάρχει άνοδος δυο ομάδων από τις μικρότερες στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Αυτό είναι ένα από το σενάρια που κυκλοφορούν στην πιάτσα και φυσικά κανένας παράγοντας δεν θα το παραδεχθεί δημόσια αλλά οι πλείστοι το συζητούν.

Επομένως η ΚΟΠ θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια σε ότι αφορά την περίπτωση μη ολοκλήρωσης της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι θέμα που θα πρέπει να αποφασίσει η ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, οι οικίες ομοσπονδίες αποφασίζουν για τις διοργανώσεις τους.

Όλα αυτά φυσικά συμβαίνουν σε μια εποχή που κανείς δεν έχει προτεραιότητα το ποδόσφαιρο και οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Το μεγάλο στοίχημα είναι κερδηθεί η πανδημία. Το μεγάλο στοίχημα είναι να λειτουργήσει η ανθρωπότητα υπό φυσιολογικές συνθήκες, να σταματήσουμε να μετράμε νεκρούς. Το ποδόσφαιρο, ο πρωταθλητής και η Ευρώπη την δεδομένη χρονική στιγμή περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο