Συνάντηση με Κούμα το Β' γκρουπ

Οι διοικήσεις των ομάδων της Α` κατηγορίας έχουν ενώπιον τους το σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος όπως τους το παρέδωσε η ΚΟΠ. Σενάριο που στήνει την μπάλα στην σέντρα το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαϊου. Σενάριο που υπό τα σημερινά δεδομένα δεν ξέρει κανείς αν μπορεί να λειτουργήσει. Ήδη όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο εξωτερικό η ίδια η ΟΥΕΦΑ αρχίζει να εξετάζει και άλλα σενάρια εκτός από το να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι ομάδες του δεύτερου ομίλου συναντήθηκαν την Παρασκευή όπου συζήτησαν και εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις εγχώριες διοργανώσεις. Στην συνάντηση παρών ήταν παράγοντες των πέντε από τις έξι ομάδες. Απουσίαζε η Πάφος fc η οποία ταυτίζεται με τις απόψεις των υπολοίπων ομάδων. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συνάντηση της Παρασκευής είναι εις γνώσιν του προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα. Εντός των επόμενων ημερών μάλιστα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των έξι ομάδων του δεύτερου ομίλου με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ όπου θα του παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Στην συνάντηση της Παρασκευής, το κοινό μήνυμα των ομάδων ήταν ότι όλοι θέλουν να επαναρχίσει και να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρονιά. Ωστόσο αυτό που επιδιώκουν είναι ποια θα είναι η επόμενη ημέρα σε περίπτωση που είτε καθυστερήσει η επανέναρξη του πρωταθλήματος είτε υπάρχει οριστική διακοπή.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η συζήτηση κινήθηκε στους εξής άξονες.

  1. Θέματα υγείας. Σε περίπτωση δηλαδή που αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα, ποία θα είναι τα μέτρα προστασίας προς τους αθλητές, προπονητική ομάδα, παράγοντες και φίλαθλο κόσμο.
  2. Οικονομικό. Ήδη η παύση των διοργανώσεων έχει δημιουργήσει οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες. Θα επιδιωχθούν τρόποι οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων.
  3. Ανθρωπιστικό. Θα πρέπει να υπάρχει σαφής πλάνο σε περίπτωση εξάπλωσης της πανδημίας κάτι που θα σημαίνει αυστηρότερα μέτρα τι θα γίνει με τους ξένους και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές που την δεδομένη στιγμή εκφράζουν έντονες ανησυχίες και τάση επιστροφής στις πατρίδες τους.
  4. Αγωνιστικό. Όσο καθυστερεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος τόσο θα είναι μεγαλύτερη η χρονική διάρκεια προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών που ήδη βρίσκονται σε αδράνεια. Με δεδομένο το εμπάργκο χρησιμοποίησης αθλητικών χώρων, θα πρέπει να δοθούν οδηγίες για την προετοιμασία κατά κάποιο των ποδοσφαιριστών.

Οι έξι ομάδες του δεύτερου ομίλου, στην συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα θα ζητήσουν αν αυτό είναι δυνατόν να παρθούν αποφάσεις για τα πιο πάνω θέματα. Αν για όλα αυτά δεν μπορεί την δεδομένη στιγμή να δοθούν λύσεις, τότε οι έξι ομάδες εξετάζουν να καταθέσουν πρόταση να μην διεξαχθούν οι αγώνες του δεύτερου ομίλου όταν αυτοί επαναρχίσουν.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο