«Θ' αλλάξει ο κόσμος, τα μπάτζετ θα μειωθούν, ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς...»

Φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ ο Χάρης Κυριάκου τοποθετήθηκε για τη νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξη του στην Κατερίνα Φραντζή ο αρχηγός της ΑΕΛ μίλησε για...

…το πώς βιώνει τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο: «Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός, η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει στο 100%, έχω τόσο πολλή ενέργεια που δεν ξέρω πού να τη σπαταλήσω, αλλά πρέπει να το περάσουμε μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τον ιό»

...το χρόνο επανόδου των ποδοσφαιριστών σε αγωνιστική ετοιμότητα μετά από τέτοια αποχή από τις προπονήσεις: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διακοπές, κάνουμε προγράμματα στο σπίτι, πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή και τον ύπνο μας. Αν όλοι ακολουθήσουν τις οδηγίες των ομάδων, δεν θα αργήσει η επάνοδος στα γήπεδα, αλλά πρέπει να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό.

Ίσως είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχω κάτσει στην καριέρα μου, είναι σημαντικό το πλάνο προπόνησης που θα βγει να μας οδηγήσει ομαλά στο επόμενο πρωτάθλημα, γιατί αυτό ίσως έλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση αυτής της σεζόν.

…το αν εκτός από αβεβαιότητα αισθάνεται και ανησυχία για την επόμενη μέρα του αθλήματος: «Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Μιλώντας ως τέτοιος νομίζω ότι είναι σημαντικό να βγει η θεραπεία για τον κορωνοϊό. Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα, η υγεία είναι το πιο σημαντικό, η πρώτη προτεραιότητα. Ο κόσμος όλος θα αλλάξει από αυτήν την κατάσταση, τα μπάτζετ θα μειωθούν, το θέμα είναι πώς θα αντεπεξέλθει η ανθρωπότητα στη μετά-covid εποχή».

…το τι θα συμβεί σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουν FIFA και UEFA μαζί με τη FIFPro, ουδείς μπορεί να προβλέψει τώρα πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν»

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο