Τολμές: «...διαφορετικά θα είναι τεράστιο το οικονομικό πλήγμα»

Στο δεύτερο μισό της περιόδου 2019/20 δεν είναι εγγεγραμμένος στη λίστα της ΑΕΚ, αυτό ωστόσο δεν απέτρεψε τους Γάλλους να αναζητήσουν τον Φλοριάν Τολμές, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πώς κυλά η ποδοσφαιρική καθημερινότητα στην Κύπρο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είμαι στην Κύπρο, στην Λάρνακα, μαζί με την γυναίκα και τις δυο κόρες μου. Προς το παρόν η κατάσταση στην Κύπρο φαίνεται ελεγχόμενη», δήλωσε αρχικά ο Γάλλος επιθετικός των Λαρνακέων και συμπλήρωσε: «Κάνω προπονήσεις μόνος δυο φορές τη μέρα».

Ακολούθως ο Τολμές τοποθετήθηκε για...

...τον τρόπο που προπονείται και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα που ακολουθεί: «Ενδυνάμωση με πολλές ασκήσεις για τον κορμό, τα πόδια και το στήθος ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Και θα κάνουμε και μια μίνι προετοιμασία για να μπορέσουμε να παίξουμε υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

...το πώς περιμένει να εξελιχθούν τα πρωταθλήματα: «Πιστεύω ότι όλα τα πρωταθλήματα θα επιστρέψουν και θα τελειώσει η σεζόν κανονικά, διαφορετικά θα είναι τεράστιο το οικονομικό πλήγμα για τους συλλόγους, τους παίκτες και την FIFA. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία όλων!! Αλλά προς το παρόν δεν το βλέπω να γίνεται αυτό… Πιστεύω ότι τα ματς θα αρχίσουν ξανά τον Ιούνιο. Είναι απλά αυτό που πιστεύω εγώ. Εγώ συνεχίζω να φροντίζω την οικογένειά μου με διάφορες δραστηριότητες, παιχνίδια στον κήπο και διασκέδαση παρόλο που μερικές φορές σπάνε τα νεύρα μας».

...τη σεζόν μέχρι στιγμής, γενικά, αλλά και για την προσωπική του απόδοση: «Φυσικά και δεν μπορούμε να διαγράψουμε όσα έγιναν! Δεν θα ήταν φυσιολογικό για όλες αυτές τις ομάδες που πάλευαν, προπονούνταν σκληρά και έφτασαν εκεί που έφτασαν! Για παράδειγμα η φοβερή σεζόν της Λίβερπουλ δεν μπορεί να πεταχτεί στον κάλαθο έτσι απλά. Προσωπικά για μένα ήταν η χειρότερη σεζόν με τραυματισμούς και υποτροπές»

..το δικό του μήνυμα για τον κορωνοϊό: «Πολύ απλό: Προστατεύοντας τον εαυτό μας με απλά μέτρα, ταυτόχρονα προστατεύουμε και τους άλλους! Επομένως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε υπομονή και να μένουμε σπίτι. Θα κερδίσουμε τη μάχη, ακόμα και αν χρειαστεί λίγος χρόνος».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο