Χωρίς κοινό πλάνο οι ομάδες

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ με τις 55 ομοσπονδίες μέλη της (ΔΕΣ ΕΔΩ) ενδεχομένως να ρίξει φως σε αρκετά ζητήματα που είναι ανοικτά εξαιτίας της πανδημίας. Η σημερινή τηλεδιάσκεψη γίνεται με την συμμετοχή των γενικών γραμματέων των ομοσπονδιών και ενδεχομένως αυτό το στοιχείο να έχει την σημασία του. Στη τηλεδιάσκεψη θα ακουστούν απόψεις σχετικά με τον σχεδιασμό των αγώνων που εκκρεμούν και αφορούν το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Στην ατζέντα υπάρχει το οικονομικό και οι μισθοί των ποδοσφαιριστών και η μετεγραφική περίοδος που υπάρχει σκέψη να πάρει παράταση.

Η ΚΟΠ αναμένει τις εξελίξεις από το ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο (ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ) για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες αλλά και η ίδια να καταρτίσει ένα πλάνο δράσης σε ότι αφορά τόσο τις εγχώριες διοργανώσεις όσο και τα υπόλοιπα θέματα. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ ξεκάθαρα τόνισε ότι οι ομοσπονδίες αποφασίζουν για τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι η ΟΥΕΦΑ.

Πάντως τα σωματεία μας δεν έχουν κοινή γραμμή, κοινό πλάνο σε ότι αφορά το μείζον θέμα που είναι το οικονομικό. Σαφώς η διακοπή των εγχώριων διοργανώσεων έχει επιφέρει οικονομικές συνέπειες στα σωματεία, τα οποία ψάχνουν τρόπους για καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων τους.

Έτσι, υπάρχουν ομάδες που σκέφτονται να καταβάλλουν στους ποδοσφαιριστές τον μισθό Μαρτίου. Υπάρχουν άλλες που σκέφτονται να καταβάλλουν τον μισθό μέχρι τις 14 Μαρτίου. Άλλες πάλι προτείνουν να μην πληρωθεί ο Μάρτιος αλλά σε περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα τότε να πληρωθεί. Σκέψεις έχουν γίνει και για τον μήνα Μάρτιο την στιγμή που ο ΠΑΣΠ, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν δέχεται καμία από τις πιο πάνω εισηγήσεις.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο