Καθοριστικό 15ήμερο

Στον «αέρα» βρίσκονται οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, επομένως και στην Κύπρο. Κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα και κύπελλο. Η ΟΥΕΦΑ για το θέμα αυτό έχει ξεκάθαρη θέση. Τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν, είτε μέσα στον Ιούνιο, Ιούλιο ή αρχές Αυγούστου. Το πρώτο πλάνο που έθεσε η ΚΟΠ ενώπιον των σωματείων που έβαζε ως ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος στις 2-3 Μαϊου ανήκει εδώ και μέρες στο παρελθόν.

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα για τις τύχες του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου είναι οι επόμενες 15 ημέρες. Αυτό γιατί στις 13 Απριλίου τελειώνουν τα διατάγματα της Κυβέρνησης. Επομένως αν η πανδημία συνεχιστεί ή εξαπλωθεί, τότε η Κυβέρνηση πολύ πιθανόν να ανανεώσει τα διατάγματα. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να γίνει χρήση των αθλητικών χώρων ανοικτών ή κλειστών. Δεν θα μπορούν οι ποδοσφαιριστές να προπονούνται.

Αυτή είναι και η μεγάλη ανησυχία της ΚΟΠ. Απεύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί πολύ απλά, θα είναι δύσκολο να δοθεί ξανά σέντρα στο πρωτάθλημα αρχές Ιουνίου, που είναι ένα από τα σενάρια της ΚΟΠ. Όσο θα αποφασίζεται αναστολή πρωταθλήματος τόσο θα οδεύει το πρωτάθλημα στην οριστική του διακοπή. Σε τέτοια περίπτωση, δημιουργούνται προβλήματα, όπως τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων; Τι θα γίνει με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών; Τι γίνεται με τις χορηγίες; Ποιος θα είναι ο σχεδιασμός του νέου πρωταθλήματος; Αλλά και ποιες ομάδες θα αγωνιστούν την νέα ποδοσφαιρική χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Οι επόμενες 15 ημέρες κρίνονται δικαίως οι κρισιμότερες του κυπριακού ποδοσφαίρου τουλάχιστον για την φετινή ποδοσφαιρική χρονιά.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο