Μισθοί και (ενδεχόμενη) οριστική διακοπή οι «καυτές πατάτες» για την ΚΟΠ

Με μοναδική απουσία αυτήν της Δόξας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (2/4) η τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ με τα σωματεία της πρώτης κατηγορίας, στην οποία η δράση έχει ανασταλεί τουλάχιστον μέχρι τις 13 Απριλίου.

Στην τηλεδιάσκεψη δεν μετείχαν ο Σύνδεσμος Προπονητών και ο ΠΑΣΠ, με τον οποίο η διοργανώτρια αρχή εξουσιοδοτήθηκε από τα σωματεία να συζητήσει/διαπραγματευτεί το ακανθώδες θέμα της πληρωμής των παικτών. Πρόκειται για μια απόφαση που εναρμονίζεται με την επιταγή της UEFA, όπως η κάθε ομοσπονδία διευθετήσει το εν λόγω θέμα με το εγχώριο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών. Τόσο η UEFA όσο και η FIFA έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα εμπλακούν στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση αφήνοντας στις ομοσπονδίες την «καυτή πατάτα».

Ακόμη ένα θέμα με σημαντικότατη οικονομική πτυχή που συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη είναι η ολοκλήρωση της περιόδου 2019/20. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν πως πρέπει να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο, αφού σε διαφορετικό σενάριο το ταμείο όλων θα πληγεί σημαντικά, ενώ θα πρέπει να ληφθούν ζόρικες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την απονομή τίτλων, ευρωπαϊκών εισιτηρίων και την άνοδο και τον υποβιβασμό.

Σημειώνεται ότι για το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, όπως π.χ. ομόφωνα αποφασίστηκε σήμερα στο Βέλγιο, δεν υπήρξε σύμπνοια απόψεων για το τι μέλλει γενέσθαι, συνεπώς και σε αυτό το «μέτωπο» αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις.

Η μη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου είναι και η μοναδική περίπτωση, στην οποία ενδεχομένως να συζητηθεί διεξοδικά η αύξηση των ομάδων της α’ κατηγορίας. Όχι όμως σε 16, όπως ζήτησαν οι ομάδες του β’ γκρουπ, αλλά σε 14 (σ.σ. μη υποβιβασμός των δύο τελευταίων ομάδων της α’ κατηγορίας και άνοδος των δύο πρώτων από τη β’ κατηγορία).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο