Φινάλε στις 15 Ιουλίου αλλιώς…

Τη στιγμή που η ΚΟΠ μετέφερε στους προέδρους των σωματείων τη θέση της ΟΥΕΦΑ για ολοκλήρωση των διοργανώσεων στα γήπεδα, η Ομοσπονδία σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξετάζει χρονοδιαγράμματα που αφορούν την συνέχιση του πρωταθλήματος.

Στην τηλεδιάσκεψη της ΟΥΕΦΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, οι 55 χώρες -μέλη ενημερώθηκαν ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν στους αγωνιστικούς χώρους, θέτοντας όμως χρονοδιάγραμματα. Συγκεκριμένα, η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε τις ομοσπονδίες και επομένως και την ΚΟΠ ότι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος να ανακηρυχθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια.

Για τις δικές μας διοργανώσεις χρειάζονται πέντε αγωνιστικές εβδομάδες και ταυτόχρονα 20 ημέρες μίνι προετοιμασίας για τους ποδοσφαιριστές. Συνολικά δηλαδή περίπου 2 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες μας θα πρέπει να ξεκινήσουν αρχές Μαΐου τη μίνι προετοιμασία τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούν να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις μέχρι τις 15 Ιουλίου. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΚΟΠ μελετά καλεντάρι για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά, το οποίο θα παρουσιάσει στα σωματεία στο επόμενο διάστημα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο