Πετρίδης στο SPORTIME: «Απώλεια 1.500.000 ευρώ»

Προτεραιότητα είναι η υγεία όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ και φυσικά όλου του κόσμου. Εν μέσο αυτής της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης πρώτο μέλημα μας είναι η συνέχιση του ΑΠΟΕΛ ως οικοδόμημα. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του πρόεδρου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Πρόδρομου Πετρίδη μιλώντας στο sportime.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης αναφέρθηκε στις οικονομικές απώλειες που έχει η ομάδα του αλλά και το τι πρέπει να γίνει με τις εγχώριες διοργάνωσεις.

«Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η παγκόσμια οικονομία καταρρέει εξαιτίας της πανδημίας. Καταρρέει και η οικονομία του ποδοσφαίρου. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη ημέρα. Ως ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος Μαϊου θα έχουμε απώλεια εσόδων 1.500.000 ευρώ. Έσοδα που προέρχονται από χορηγούς, από τηλεοπτικά δικαιώματα και από τα εισιτήρια. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίσουν οι διοικήσεις των ομάδων. Ο ΠΑΣΠ τονίζει ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ. Αυτό βλέπεται ότι δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Ακόμα και τα clubs που έχουν να διαχειριστούν εκατομμύρια έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλες μειώσεις και οι ποδοσφαιριστές το κατανοούν και ανταποκρίνονται.  Η άποψη που υπάρχει είναι ότι πρέπει να υπάρξει αυτή την στιγμή μια  παγοποίηση των  μισθών μέχρι να γνωρίζουμε τις τελικές αποφάσεις και αν και εφόσον οι διοργανώσεις επαναρχίσουν να είναι μειωμένες οι απολαβές τους» ανέφερε ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Τα συμβόλαια

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ άγγιξε και ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, αυτό των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών. «Αν οι διοργανώσεις συνεχιστούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τι θα γίνει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Στο ΑΠΟΕΛ στις 30 Μαϊου ολοκληρώνονται επτά συμβόλαια δανεικών ποδοσφαιριστών και επίσης λήγουν και τέσσερα συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Τι θα γίνει με αυτά;».

Στο γήπεδο

Ο Πρόδρομος Πετρίδης τοποθετήθηκε και για το μέλλον των διοργανώσεων. «Οι διοργανώσεις πρέπει να ολοκληρωθούν στο γήπεδο. Όμως πρέπει όλοι να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά.

 
Ροη ειδησεων
Κλεισιμο