ΑΕΛ: «Αν διακοπεί, τότε υπάρχουν δυο σενάρια»

Το sportime δίνει συνέχεια με τις επίσημες τοποθετήσεις ομάδων για το θέμα των εγχώριων διοργανώσεων που ως γνωστόν έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την επίσημη ΑΕΛ μας μεταφέρθηκε η ακόλουθη θέση της: «Πρώτο μέλημα όλων είναι να επανέλθει η ζωή μας στην καθημερινότητα της. Η υγεία των συνανθρώπων μας είναι το κύριο ζητούμενο. Σε ό,τι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, θέση μας είναι ότι αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν στους αγωνιστικούς χώρους.

Σε περίπτωση όμως που κάτι τέτοιο δεν γίνει κατορθωτό, τότε οι οποιεσδήποτε αποφάσεις πρέπει να παρθούν από την ΟΥΕΦΑ για τις τύχες των διοργανώσεων. Αν υπάρξει οριστική διακοπή πρωταθλήματος, τότε υπάρχουν δυο σενάρια.

Το πρώτο είναι να ακυρωθεί η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να συμμετέχουν οι ομάδες που αγωνίστηκαν πέρσι. Ταυτόχρονα να αποζημιωθούν οικονομικά οι ομάδες που θα μείνουν εκτός Ευρώπης.

Το δεύτερο σενάριο είναι να ισχύει η τρέχουσα βαθμολογία, να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι τέσσερις πρώτες ομάδες ή οι τρεις πρώτες ομάδες και ο περσινός κάτοχος του κυπέλλου. Οικονομική αποζημίωση να υπάρχει και σε αυτό το σενάριο για τις ομάδες που θα μείνουν εκτός».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο