«Αν είναι μάγκες στην UEFA...»

Αν είναι μάγκες στην UEFA, να εγγυηθούν την υγεία των ποδοσφαιριστών ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντπρόεδρος της Δόξας, Νίκος Κωνσταντίνου σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0.

Αναλυτικά: 

«Πολύ άκαιρα δώσαμε τόση σημασία στο ποδόσφαιρο. Όταν δίπλα σου, χάνονται ζωές, το ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να αποτελεί τελευταία προτεραιότητα. Η δική μας ομοσπονδία κρατά τη στάση στο πλαίσιο των οδηγιών της κυβέρνησης. Είναι μια σοβαρή στάση και συμμορφώνεται στο τι θα ακολουθήσει το κράτος. Για τις εξαγγελίες από την UEFA, αυτά τα βρίσκω τρελά, αυτή τη στιγμή. Το ποδόσφαιρο είναι μια ισχυρή επαγγελματική δραστηριότητα. Έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα από το να συζητήσουμε το πότε θα επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί στις προσεγγίσεις και ειδικά αυτοί που ασχολούνται με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πρώτα πρέπει να περάσει το κακό. Λύσεις, υπάρχουν πάρα πολλές. Όταν υπάρχει διάθεση και είναι για το καλό της υγείας των ανθρώπων, λύσεις θα βρεις. Δεν κατανοώ, όμως την UEFA που καθορίζει ημερομηνίες. Άλλο να χάσεις χρήματα και άλλο να χάσεις ζωή. Αν είναι μάγκες στην UEFA, να εγγυηθούν την υγεία των ποδοσφαιριστών. Ποιος θα πληρώσει τις αγωγές, αν έχουμε θύματα; Το πρωτάθλημα να ξεκινήσει όπως πρέπει. Τα κράτη όμως, είναι αυτά που θα αποφασίσουν. Ο καθένας πρέπει να δει τα δεδομένα στον τόπο του. Τον Ιούνιο είναι εφικτό να συνεχιστεί η χρονιά; Δεν είναι. Το είπε και ο κ. Καραγιάννης».

Για το τι πρέπει να κάνουμε:  «Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι. Περιμένουμε. Αυτό κάνουμε. Ακούω που πολλούς να λένε ότι θα πρέπει να παιχτεί στο γήπεδο. Ναι, να παιχτεί, αλλά όταν επιτραπεί».

Για τα οικονομικά της Δόξας: «Είναι τραγικά. Ττο 2013 που είχαμε πιο μικρής εμβέλειας οικονομική κρίση. Τώρα, στα νέα συμβόλαια, θα υπάρξουν περικοπές. Ομάδες όπως η Νέα Σαλαμίνα, η Δόξα και ο Ολυμπιακός, στηρίζονται στα τηλεοπτικά και αντιλαμβάνεστε τι ζημιά θα υποστούν. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν οικογένειες. Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση».

Μέχρι πότε θα πληρώσετε τους ποδοσφαιριστές; «Θα πληρωθούν μέχρι τη μέρα που αγωνίστηκαν. Θα δούμε που θα καταλήξουν οι διαβουλεύσεις. Η ΚΟΠ προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα, αλλά είναι καθαρό το ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ροή χρημάτων είναι πολύ δύσκολα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο