Πετεβίνος για Ορ, επενδυτές και… οικονομικά 

Συνέντευξη στο Ράδιο Πρώτο έδωσε ο Νεκτάριος Πετεβίνος και σχολίασε όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικερότητα και αφορούν τον ΑΠΟΕΛ.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «γαλαζοκιτρίνων» έδωσε την δική του απάντηση στον Τόμι Ορ, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που θέλουν Γερμανούς επενδυτές προ των πυλών, ενώ μίλησε γενικότερα για το οικονομικό. Διαβάστε επίσης τι είπε για το αγωνιστικό και την πρόκληση του νέου πρωταθλήματος.

Για τον Τόμι Ορ: 
«Έχουμε ενημερωθεί ότι προχώρησε σε μονομερή τερματισμό της συνεργασίας μας διότι ενημερώθηκε ότι θα ήταν εκτός λίστας για το πρωτάθλημα μέχρι τον Ιανουάριο. Είναι δική του επιλογή. Εμείς ήμασταν σε συζητήσεις για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη. Έκανε κανονικά προπονήσεις με την ομάδα και του παρείχαμε όσα και στους υπόλοιπους παίκτες μας. Ήταν δική του επιλογή να προχωρήσει σε μονομερή τερματισμό συνεργασίας και πλέον θα περιμένουμε τις εξελίξεις.
Είχαμε Συνέπεια στην μισθοδοσία του, του είχαμε παροχή εγκαταστάσεων και προπονήσεις με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές». 

Γιατί δεν καταλήξατε σε κοινή;
«Ζητούσε μια τέτοια αποζημίωση που ήταν αδικαιολόγητη».

Θεωρείτε ότι δεν θα δικαιωθεί;
«Ο ΑΠΟΕΛ ήταν σωστός με τον παίκτη, του παρείχαμε τα πάντα, είχαμε καλή διάθεση για μια κοινή συναίνεσή λύση, δεν καταλήξαμε σε κάτι τέτοιο. Ανακοινώσαμε ότι δεν θα είναι στη λίστα μέχρι τον Ιανουάριο. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα ήταν εκτός λίστας μετά τον Ιανουάριο. Επέλεξε ο Ορ μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος και θα περιμένουμε τις εξελίξεις».

Για τους Γερμανούς επενδυτές: 
«Οι πληροφορίες προτρέχουν των γεγονότων. Εγώ θα μιλώ για γεγονότα. Αν υπήρχε κάτι θα προχωρούσαμε σε ανακοίνωση. Είναι ένα κεφάλαιο που έμεινε ανοιχτό τα δύο τελευταία χρόνια. Θέλαμε ως ΑΠΟΕΛ μέσα από τις πετυχημένες του παρουσίες να προσελκύσουμε άτομα που θα προσέβλεπαν τον ΑΠΟΕΛ ένα ελκυστικό πακέτο ώστε να υπάρξει κερδοφόρο αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. ΤΟ ΑΠΟΕΛ αναπτύσσεται είναι σταθερή ομάδα και κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει ελκυστική περίπτωση επένδυσης. 
 Η οποιαδήποτε κατάληξη είναι και θα είναι αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και συζητήσεων όσον αφορά την πλευρά του επενδυτή. Να το βάλουμε κατά νου αυτό το πράγμα όταν αξιολογούμε πληροφορίες. Απ’ εκεί και πέρα μπορώ να μιλώ μόνο με γεγονότα».

Ακολούθως είπε: 
«Να πω ένα πράγμα που είχε πει ο πρόεδρος πολλές φορές και είναι μάλιστα αποτυπωμένο στις λογοδοσίες του. Ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που με βάσει τα έσοδα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, είναι λογικό να υπάρχει ελλειμματικός προϋπολογισμός. Για να έχεις ανταγωνιστική ομάδα σε Κϋπρο και Ευρώπη αλλά να την έχεις ομάδα έξι φορές πρωταθλήτρια και πέντε φορές σε ομίλους, με μπάτζετ 7 εκατομμύρια δεν μπορεί να γίνει. Μακάρι να γινόταν αυτό. Για να είσαι ψηλά χρειάζεσαι έιτε τα έσοδα της Ευρώπης η να βρεις άλλα έσοδα. Τα έξοδα άλλων ομάδων είναι λιγότερα.
Θέλω να θυμίσω ότι ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια είναι δραστικά βελτιωμένος στα έσοδα του. Έχει εξασφαλίσει την μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία από άποψη τηλεοπτικών δικαιωμάτων που ξεκινά την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα άνοιξε ένα άλλο κεφαλαιο που προσπαθεί ο ΑΠΟΕΛ να φέρει έσοδα στην εταιρεία και ταυτόχρονα να επενδύει όπως επένδυσε στο προπονητικό αλλά και με νεαρούς παίκτες που θα φέρουν έσοδα μέσα από πωλησείς. 
Όλα αυτά χρειάζονται αρκετό χρόνο να γίνουν και γίνονται μέσα από μια μακρά διαδικασία. Τα πράγματα αυτά πρέπει να τα έχει υπόψιν του ο κόσμος για να αξιολογεί καλύτερα αυτά που έρχονται στα αυτιά του».

Για την προετοιμασία: 
«Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτές τις μέρες είναι ελλείπεις προετοιμασία γιατί λείπουν πολλοί παίκτες. Πέραν τους κύπριους διεθνείς, είχαμε και τους Τάμαρι, Ενσούσε και Ρομο με τις εθνικές τους και τον Καρλάο με ειδική άδεια. Σήμερα έχουμε ένα φιλικό με τον Ολυμπιακό και θα είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουν χρόνο οι παίκτες που ενσωματώθηκαν στο ρόστερ πρόσφατα, όπως οι Μπάλογκ-Κασίνι. Παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς όπως Στάθης και Ρουέδα. Δεν θα αγωνιστούν κάποιοι άλλοι που επωμίστηκαν τον βάρος στα προηγούμενα με απόφαση του προπονητή». 
Για Καζού είπε:  «Είχε ενοχλήσεις στα γαστροκνήμιο. Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε θλάση πρώτου βαθμού. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα φυσιοθεραπείας και ελπίζουμε να μπει στην ομάδα πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων μας. Αν όχι θα περιμένουμε και δεν θα ρισκάρουμε».

Για την πρόκληση του πρωταθλήματος: 
«Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση γιατί το να πάρεις 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, είναι κάτι που δεν το έκανε καμία ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ πάντα βρίσκει κίνητρα και προκλήσεις. Το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε και έχουμε ένα στόχο, είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το να μπορείς να προσηλωθείς σε αυτόν μπορεί να φέρεις άλλα αποτελέσματα που μας έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Ελκυστικό ποδόσφαιρο, ανάπτυξη νεαρών. Δεν θα είμαστε με μια βαλίτσα στο χέρι και να ταξιδεύουμε. Δεν το επιθυμούσαμε αλλά θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε για να παρουσιάσουμε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και να πέτυχουμε τους στόχους μας με τους δύο τίτλους στην Κύπρο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι αναγκασμένος να είναι ανταγωνιστικός και να κερδίζει κάθε παιγνίδι. Εμείς δεν θέλουμε μόνο τα αποτελέσματα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ομάδα με ισχυρή βάση τα επόμενα χρόνια, αλλά θέλουμε και το πρωτάθλημα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο