Ρετρό: Το πρέσινγκ του Πρόδρομου και η επέλαση του Βάσσου (pics)

Ήταν καλοκαίρι του 2001. Τότε που ο ΑΠΟΕΛ έχτιζε την ομάδα που θα κατακτούσε το πρώτο της πρωτάθλημα στη νέα χιλιετία και παράλληλα θα πανηγύριζε τον τίτλο έπειτα από πέντε χρόνια. Ήταν τότε που μπήκαν οι ισχυρές βάσεις για τη δυναστεία που ακολούθησε, με 23 τρόπαια, πολλές και μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες και φυσικά τεράστιες επιτυχίες.

Η διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη, ανέλαβε λίγους μήνες προηγουμένως και έριξε στο τραπέζι από την αρχή τα ισχυρά χαρτιά της. Προχώρησε σε δυνατές προσθήκες, ενώ αντικατέστησε μόλις στη 2η αγωνιστική τον προπονητή. Μετά την ήττα από την Ανόρθωση με 3-2 ο Γούλκερ έφυγε, με τον Γκέραρντ, να αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας.

Ωστόσο κ. Πετρίδης και οι συνεργάτες του, γνώριζαν ότι χωρίς τη συσπείρωση του -πληγωμένου- κόσμου θα ήταν δύσκολα. Έτσι έδωσαν μεγάλο βάρος προκειμένου να το πετύχουν και η πρώτη ουσιαστική κίνηση ήταν το κάλεσμα στους οργανωμένους. Η διοίκηση λίγες ημέρες μετά το... χαμό της πρώτης προπόνησης, «προκάλεσε» τους οπαδούς σε φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο του ΘΟΙ στη Λακατάμια.

Οι πορτοκαλί αποδέχτηκαν το κάλεσμα και πέρασαν ένα ωραίο απόγευμα με τη διοίκηση που ονειρευόταν να επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στους τίτλους. 

Το σκορ ελάχιστοι το θυμούνται. Άλλωστε σημασία έχει πάντοτε η ουσία. Κι' όλα αυτά τα χρόνια από το 2001 και εντεύθεν, ο ΑΠΟΕΛ γράφει μια υπέροχη ιστορία.

Μετά από μια 20ετία, ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής εκείνης της εποχής, ο Πρόδρομος Πετρίδης είναι και πάλι στο προσκήνιο, με τους ίδιους σχεδόν συνεργάτες. Ωστόσο εκείνο το απόγευμα, ο άνθρωπος που έκλεψε την παράσταση από τη διοίκηση, ήταν ο Βάσσος Ηλιάδης, ο οποίος έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του ΑΠΟΕΛ εκείνης της εποχής. Ο Γιάννος Ιωάννου, ο οποίος αποσύρθηκε δυο χρόνια  προηγουμένως, ο γνωστός οργανωτής της κερκίδας Αλέκος, αλλά και η σύζυγος του Σπύρου Μαραγκού, η Αντριάνα, η οποία είχε ρόλο προπονητή.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο