Πιέρος και Μαργκάσα δίπλα στο νεαρό Ραφαήλ

Εκτός από πολύ καλοί ποδοσφαιριστές είναι και σπουδαίοι άνθρωποι. Οι Πιέρος Σωτηρίου και Ρενάτο Μαργκάσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρέδωσαν τις φανέλες της Εθνικής για καλό σκοπό.

Οι δυο διεθνείς μας έδωσαν τις φανέλες για δημοπρασία προκειμένου να μαζευτούν λεφτά για τον 14χρονο Ραφαήλ Μπουρμπάκη, ο οποίος υποφέρει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ για τη δημοπρασία.

Ποιος είναι ο νεαρός

O δεκατετράχρονος πλέον Ραφαήλ Μπούρμπακης από τα Χανιά, σε ηλικία μόλις 6 μηνών διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και σε ηλικία 13 μηνών υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από Γερμανό δότη. Λόγω ότι τα φάρμακα ήταν πολύ δυνατά για την ηλικία του ο μικρός υπέστη ζημιά στην λευκή ουσία του εγκεφάλου αφήνοντας τον με 95% σπαστική τετραπληγία και για αυτόν τον λόγο δεν μιλάει, και δεν περπατάει, όμως καταλαβαίνει αρκετά. Ο Ραφαήλ και η μαμά του πηγαίνουν τακτικά στην Αθήνα για αιματολογικό και νευρολογικό έλεγχο, όπου τα έξοδα είναι αρκετά για μια μητέρα που δεν εργάζεται. Επίσης πηγαίνει 4 φορές την εβδομάδα για φυσικοθεραπεία και 1 ώρα την εβδομάδα πισίνα και αισθητηριακή ολοκλήρωση. Ο μικρός έχει απότομη ανάπτυξη και το αμαξίδιο που έχει πλέον δεν του κάνει καθώς το έχει 6 χρόνια και είναι και σπασμένο. Ο γιατρός είπε να το πεταχτεί άμεσα γιατί κάνει ζημιά στο παιδί. Επειδή η μητέρα του Ραφαήλ αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και το αμαξίδιο του χρειάζεται για την καθημερινή του εξυπηρέτηση ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας και ζήτησε την βοήθεια μας, για την αγορά ενός καινούργιου καροτσιού που να μπορεί να εξυπηρετήσει τις σημερινές, αλλά και μελλοντικές του ανάγκες. Το κόστος του αμαξιδίου ανέρχεται στα 2.800 και ο οργανισμός δεσμεύτηκε ότι με την βοήθεια των αθλητών θα του το πάρουμε.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο