Πόσες ψήφοι χρειάζονται για την οριστική διακοπή της σεζόν

Στην άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ στο ΓΣΠ θα κριθεί την Παρασκευή (8/5) εν πολλοίς η τύχη της αγωνιστικής περιόδου 2019/20, τι μέλλει γενέσθαι δηλαδή με τα πρωταθλήματα και κύπελλα, στα οποία η δράση έχει ανασταλεί από τα μέσα Μαρτίου.

Προς τούτο θα διεξαχθεί ψηφοφορία, στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής 21 μέλη: οι 12 ομάδες της α' κατηγορίας, η Αλκή και ο Ερμής που υποβιβάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, οι τρεις εκπρόσωποι της β' κατηγορίας, ο ένας της γ' κατηγορίας, ο ένας εκπρόσωπος της ΣΤΟΚ, ο πρόεδρος της ΚΟΠ και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διαιτητών.

Δεδομένου ότι η ψηφοφορία δεν θα γίνει για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αλλά για τη λήψη απόφασης εκτάκτου ανάγκης, απαιτείται μόνον απλή πλειοψηφία. Με άλλα λόγια, η συνέχιση ή η διακοπή της σεζόν είναι ζήτημα 11 ψήφων. Αντιθέτως, η αύξηση των ομάδων στην α' κατηγορία απαιτεί πλειοψηφία 4/5 (17 ψήφους), διότι συνιστά τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος.

Όπως επίσημα ανακοίνωσε η ΚΟΠ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της ´Άτυπης Γενικής Συνέλευσης, θα ακολουθήσει συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, όργανο το οποίο είναι αρμόδιο να λάβει τις αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δ.Σ. της ΚΟΠ μετέχουν μετά τη Γενική Συνέλευση της 2ας Αυγούστου 2019 οι: Χάρης Λοϊζίδης (ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας), Ευάγγελος Μούσκος (ΑΕΚ Λάρνακας), Μιχάλης Ππεκρής (Ανόρθωση Αμμοχώστου), Νίκος Νικολάου (Ομόνοια Λευκωσίας), Φώτης Φωτίου (ΑΕΛ Λεμεσού), Φοίβος Βάκης (Απόλλων Λεμεσού), Γιώργος Φαντάρος (Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου), Μιχάλης Μίτας (Δόξα Κατωκοπιάς), Αντώνης Ορθοδόξου (Εθνικός Άχνας), Ευριπίδης Λοϊζίδης (Πάφος FC), Αβραάμ Πιττάκης (ΕΝΠ), Χαράλαμπος Μιχαηλίδης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Θάσος Παναγιώτου (Ερμής Αραδίππου), Στέλιος Στυλιανού (Αλκή Ορόκλινης), Ιωάννης Τσαγγάρης (εκπρόσωπος Β' Κατηγορίας), Κώστας Σοφρωνίου (εκπρόσωπος Β' Κατηγορίας), Μενέλαος Μενελάου (εκπρόσωπος Β' Κατηγορίας), Φίλιππος Γιαπατός (εκπρόσωπος Γ' Κατηγορίας) Μιχάλης Χριστοφή (εκπρόσωπος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ). 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο