Την Πέμπτη στις 11 στο προεδρικό

Την Πέμπτη στις 11 το πρωϊ έκλεισε η συνάντηση με τις ηγεσίας της ΚΟΠ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό. Στη συνάντηση θα είναι παρών ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο είναι το θέμα που «καίει», θέμα που κρίνει τα πάντα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των εγχώριων διοργανώσεων ή όχι.

Η ΚΟΠ από την Παρασκευή βρισκόταν σε συνεχής διαβουλεύσεις με ειδικούς καταλήγοντας στην τελική μορφή του πρωτοκόλλου. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα σταλεί στον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Την ίδια ώρα η νομική υπηρεσία της ΚΟΠ το περνάει από «κόσκινο», ώστε να μην υπάρχουν νομικά κενά.

Έπεται η συνεδρία
Την Παρασκευή, το Δ.Σ. της ΚΟΠ θα συνεδριάσει έχοντας ενώπιον της τη θέση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το Υγειονομικό Πρωτοκόλλο. Εξάλλου η Πολιτεία έχει ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξη των διοργανώσεων. Το Δ.Σ θα αποφασίσει, αν θα στηθεί στην σέντρα και πότε.

Αν παρθεί η απόφαση για επανέναρξη, θα ξεκαθαρίσουν ταυτόχρονα όλα τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν όπως:

1. Απομένουν 12 αγωνιστικές ημέρες μαζί με τον θεσμό του κυπέλλου. Θα ξεκαθαρίσει αν θα διεξαχθούν μονοί ή διπλοί αγώνες;

2. Για το θεσμό του κυπέλλου θα ξεκαθαρίσει αν οι ημιτελικοί θα είναι μονοί ή διπλοί αγώνες;

3. Αν θα διεξαχθούν οι αγώνες μόνο του πρώτου ομίλου ή και των δυο ομίλων;

4. Αν θα υπάρχει διαβάθμιση ή όχι;

5. Αν θα αυξηθούν οι ομάδες;

6. Πώς και με πόσες ομάδες θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών;

Το σίγουρο είναι ότι, αν η ΚΟΠ λάβει την απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, θα πρέπει να λάβει και την έγκριση της ΟΥΕΦΑ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο