Aρχή με Ουζόχο και τέλος με Ομπίκου

Μετά την Ολλανδία και την Βοσνία επιχειρούμε την δημιουργία μιας καλύτερης ever 11αδας από την Νιγηρία. Μία χώρα που βγάζει αβέρτα επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς επιπέδου, αλλά από μετόπισθεν λίγα πράγματα.

Φαίνεται και στο Κυπριακό πρωτάθλημα, που για να βγάλουμε μία  λογική 11άδα χρειάστηκαν ρυθμίσεις στα μετόπισθεν. Πάμε λοιπόν σε 4-4-2 σχηματισμό και σκεφτείτε λίγο αυτή την ομάδα αν αντέχει πίσω και να φεύγει στην αντεπίθεση. 

ΑΜΥΝΑ: Ένας μόλις τερματοφύλακας από τη Νιγηρία ήρθε στην Κύπρο και είχε ίσως την πιο επεισοδιακή προσγείωση (Ανόρθωση) και συνέχεια (Ομόνοια) που υπήρξε ποτέ. Ο Φράνσις Ουζόχο. Στα στόπερ ο Εντζιοφόρ με τετραετή παρουσία στην ΕΝΠ, παίκτης που έπρεπε να πάει σε πιο μεγάλη ομάδα. Αυτό που κατάφερε ο Αλαμπί, που μετά από ένα χρόνο στη Δόξα πήγε στην Ομόνοια. Με τα κουσούρια και την κριτική πάντα δίπλα του, επιβίωσε έξι χρόνια, πήρε τίτλους έβαλε μερικά σημαντικά γκολ και πήγε και μία περίοδο στην Πάφο. Για αριστερό μπακ αναγκαστικά και χωρίς καμία άλλη επιλογή βαφτίζουμε τον Γκανίου που είχε δύο καλές χρονιές στον Εθνικό, αφού έκανε ελάχιστα πράγματα στην Ομόνοια. Δεξιά ο διεθνής Σιβού (η Σεού ή Σεχού αν προτιμάτε) με την πολύ καλή διετία στην Ανόρθωση και την ευχέρεια να παίζει σε τρεις θέσεις. 

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: Εδώ αρχίζουμε με τον Οσενί. Διέγραψε και πολύ ποιοτική και ποσοτική  πορεία στον Απόλλωνα (πέρασε μετά από Δασάκι). Δίπλα του πάλι υπάρχει θέμα  κλασσικής επιλογής και έτσι επιλέγουμε Ολίσε Αζουμπίκε (έπαιζε εξίσου καλά σαν κεντρικός αμυντικός και μέσος) με τριετή παρουσία στην ΑΕΚ και ένα εξπρές πέρασμα από τον Ερμή. 

Στα δύο φτερά παίκτες με... φτερά. Από την μία πλευρά ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα (Απόλλωνας 07-09) και απέναντι ο Σάνι Κίνγκσλεϊ της ΑΕΚ (και ολίγον Σαλαμίνα). Ποιά άμυνα θα ένιωθε ασφάλεια; 

ΕΠΙΘΕΣΗ: Λοιπόν υπάρχουν επιλογές για τη 2η θέση (καπαρωμένη η 1η). Ταγκμπατζουμί, Ονίλο, Ονουάτσι, Τσιντί οι κυριότερες, αλλά θα επιλέξουμε τον 2ο Κίνγκλσεϊ, τον Ονιέκγμπου που κάνει θραύση γενικώς με τη φανέλα της Σαλαμίνας. Δίπλα στον απόλυτο φορ από Νιγηρία μεριά. Μάικ Ομπίκου με 2 φοβερά περάσματα (και κάτι φεγγάρια χωρίς επίσημο αγώνα στον ΑΠΟΕΛ) από Ανόρθωση, φορ που δικαιούται ένα αστέρι στο hall of fame του "Αντώνης Παπαδόπουλος". 

Διευκρινήσεις: Σε όλα τα ρεπορτάζ με all time 11άδες κάποιας χώρας μετράμε την παρουσία (ποσοτική, ποιοτική ή και τα δύο) και όχι το όνομα ή το βιογραφικό. Τις επιλογές σε κάθε θέση (υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει μία επιλογή.  Άλλοτε καμία, οπότε μεταφέρουμε κάποιον παίκτη, ενώ σε θέσεις με πολλές επιλογές διαλέγουμε τους κατ' εμάς καλύτερους. Μπορεί επίσης να μεταφέρουμε ένα παίκτη στην κατά τεκμήριο 2η θέση του για να φτιάξουμε καλύτερη σύνθεση. 

Ο σχηματισμός είναι βάση των επιλογών. 

Εκεί και όπου μπορούμε ή χρειάζεται χρησιμοποιούμε και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έπαιξαν χρόνια σε μία ξένη χώρα, πήραν υπηκοότητα και έπαιξαν και στην Εθνική της χώρας αυτής. Πχ ο Λεάντρο ή ο Μαρκίνιος.  Αντίθετα σε περιπτώσεις ξένων που πήραν την κυπριακή υπηκοότητα θα χρησιμοποιήσουμε την χώρα καταγωγής τους (πχ Τζούρεφ).

Τέλος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε παίκτες που ήρθαν την τρέχουσα χρονιά....

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο