Το Προεδρικό κρίνει πολλά...

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση της Πέμπτης στο προεδρικό, αφού από το αποτέλεσμα της θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό εάν η μπάλα θα στηθεί και πάλι στη σέντρα.

Ουσιαστικά, οι παρευρισκόμενοι θα προσπαθήσουν να βρουν εκείνες τις λύσεις ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Ως γνωστό, από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού Υγείας και των αρμοδίων, το πρωτόκολλο που συνέταξε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Το εν λόγω πρωτόκολλο είναι βασισμένο στα χρονοδιαγράμματα των κυβερνητικών διαταγμάτων και θα έχει νομική ισχύ μόνο αν εγκριθεί από το κράτος.  

Το περιεχόμενο του φαίνεται να περιλαμβάνει σωρεία λεπτομερειών ενώ η βασική του φιλοσοφία βασίζεται στα πολλά τεστ που πρέπει να γίνονται σε ποδοσφαιριστές και σε όλα τα μέλη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ιστοσελίδας Sportime, παρατηρούνται σημεία που υπάρχουν διαφορές, καθώς δεν είναι συμβατά με τα διατάγματα που έχουν αποφασιστεί και τεθεί σε ισχύ.  

Και ακριβώς αυτά τα σημεία θα αποτελέσουν και το βασικό θέμα συζήτησης και διαπραγμάτευσης στην αυριανή συνάντηση στο Προεδρικό.

Όπως πληροφορείται το SIGMA, στόχος της ΚΟΠ είναι να επιτευχθεί νωρίτερα το μερικό άνοιγμα των αποδυτηρίων, κάτι που δεν επιτρέπεται από το σχετικό διάταγμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις χωρίς ωστόσο τη χρήση αποδυτηρίων/γυμναστηρίων και οποιονδήποτε άλλων κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κλειδί για την επανέναρξη ή όχι του πρωταθλήματος θα αποτελέσει η θέση των επιδημιολόγων.

Στη σύσκεψη της Πέμπτης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Οικονομικών ως επικεφαλής της διυπουργικής επιτροπής που χειρίζεται τα θέματα επανόδου στην κανονικότητα. 

Με τον Υπουργό Οικονομικών θα συζητηθεί και το θέμα ενίσχυσης των σωματείων.

Από πλευράς ΚΟΠ, το παρόν του θα δώσουν ο  πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ο αναπληρωτής πρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Νικολάου.

Από πλευράς προέδρων σωματείων παρόν θα είναι οι έξι του πρώτου ομίλου και ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου αντιπροσωπεύοντας τις ομάδες του δεύτερου ομίλου.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν επίσης ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.

Παρόντες επίσης θα είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών και ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβος Ζαχαριάδης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο