Αυτό αναφέρει το πρωτόκολλο στη σελίδα 9 για σενάριο θετικού κρούσματος

Το SPORTIME αποκαλύπτει αναλυτικά το προτεινόμενο πρωτόκολλο για επιστροφή στις προπονήσεις και τους αγώνες. Όπως αναφέρεται στη σελίδα 9 σε περίπτωση που βρεθεί θετικό δείγμα η προπόνηση ή ο αγώνα την συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλεται.

Διαβάστε επίσης - Η διαφωνία της κυβέρνησης για τυχόν... κρούσμα!

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19, το άτομο αυτό θα μπαίνει σε απομόνωση και παρακολούθηση βάσει των Οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Η προπόνηση ή αγώνας την συγκεκριμένη ημέρα θα αναβάλλονται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, Ποδοσφαιριστές και Προσωπικό, θα πρέπει να υποβληθούν εντός 24 ωρών σε διαγνωστικό τεστ. Νοείται ότι όλοι οι χώροι και μέσα που χρησιμοποιεί η ομάδα θα πρέπει να τύχουν απολύμανσης από εγκεκριμένη εταιρεία. Όσα μέλη της Ομάδας έχουν αρνητικά τεστ θα μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας με καθημερινή κλινική παρακολούθηση για 7 μέρες. Το άτομο που ήταν θετικό στον ιό, ακολουθεί τις οδηγίες των σχετικών υπηρεσιών του Κράτους. Η επιστροφή του στις προπονήσεις θα επιτραπεί μετά την διενέργεια τριών διαγνωστικών εξετάσεων, με 5 μέρες διάστημα μεταξύ των εξετάσεων, και νοουμένου ότι τα αποτελέσματα και των τριών αυτών εξετάσεων είναι αρνητικά.

Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή προσωπικό του Σωματείου παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου, θα πρέπει άμεσα να απομονωθεί σε ειδικό δωμάτιο, και να υποβληθεί άμεσα σε διαγνωστικό τεστ. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα εντός μίας ώρας. Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση και υπό παρακολούθηση για 5 μέρες και να επαναλάβει το τεστ την 5η μέρα. Σε περίπτωση που είναι αρνητικό θα μπορεί να επανέλθει στο πρόγραμμα της ομάδας.

Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της ομάδας εντοπιστεί θετικός με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος, θα τηρηθούν όλες οι πιο πάνω διαδικασίες και επιπλέον θα πρέπει να ενημερωθούν τα Σωματεία που αγωνίστηκαν τις τελευταίες 15 ημέρες με την ομάδα αυτή ούτως ώστε εντός 24 ωρών να γίνουν διαγνωστικά τεστ στα μέλη των ομάδων αυτών».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο