Οι τροποποιήσεις σε κανονισμούς και Προκήρυξης του πρωταθλήματος

Η ΚΟΠ προχώρησε σε προτεινόμενες τροποποιήσεις των κανονισμών και Προκήρυξης του πρωταθλήματος, λόγω πανδημίας.

Αυτές σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι οι εξής:

«Από την πρώτη μέρα των Προπονήσεων μέχρι και τη λήξη όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, απαγορεύεται το φτύσιμο από τους Ποδοσφαιριστές και το προσωπικό στο γήπεδο ή πέριξ του αγωνιστικού χώρου.

Κατά την διάρκεια της αλλαγής, μόνο ο Ποδοσφαιριστής που θα εισέλθει στο γήπεδο θα προσεγγίζει τον 4ο Διαιτητή και η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται τηρώντας την απόσταση των 2 μέτρων.

Ο Ποδοσφαιριστής ή οι Ποδοσφαιριστές που αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή θα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στα αποδυτήρια και δεν μπορούν να προσεγγίσουν το πάγκο της ομάδας τους. Κατά τη διάρκεια της αλλαγής να αποφεύγεται η χειραψία ή οποιαδήποτε άλλη επαφή μεταξύ των Ποδοσφαιριστών.

Απαγορεύονται οι ομαδικοί πανηγυρισμοί παιχτών και προσωπικού κατά την επίτευξη τέρματος ή με την λήξη του αγώνα. Οι ομάδες και οι παίχτες θα πρέπει να εφαρμόζουν τρόπους πανηγυρισμού που θα συνάδουν με τις πρόνοιες των μέτρων ατομικής προστασίας διατηρώντας τουλάχιστον 2 μέτρα ό ένας από τον άλλο.

Αλλάζει ο κανονισμός από 10 σε 6 παιδιά (ball-boys) για επαναφορά της μπάλας.

Ποδοσφαιριστής ο οποίος τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα θα προσεγγίζεται μόνο από τον Ιατρό της Ομάδας ή του Σταδίου. Κανένας συμπαίχτης ή αντίπαλος δεν δικαιούται να έρθει σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων από τον τραυματία παίχτη. Ο Ιατρός έχει την ευχέρεια να καλέσει τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας όταν το κρίνει.

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου η είσοδος στα αποδυτήρια επιτρέπεται μόνο στους 11 Ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το πρώτο ημίχρονο, στον Προπονητή, στον Βοηθό Προπονητή, στον Ιατρό και τους 2 φυσικοθεραπευτές. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμένουν στον αγωνιστικό χώρο.

Πριν τον αγώνα καθώς και στο ημίχρονο απαγορεύονται οι συνεντεύξεις. Συνεντεύξεις θα γίνονται μόνο από τους δυο προπονητές, χωριστά, μετά την λήξη του αγώνα ακολουθώντας τις πιο κάτω οδηγίες:

1. 15 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα, ο Προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας θα πρέπει να είναι παρών στην αίθουσα συνεντεύξεων μόνος του. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη μετάφρασης θα πρέπει να παρουσιάζεται και ο μεταφραστής αλλά θα κάθεται σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων από τον Προπονητή.

2. 30 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα, ο Προπονητής της Γηπεδούχου Ομάδας θα πρέπει να είναι παρών στην αίθουσα συνεντεύξεων με τους ίδιους όρους ως πιο πάνω».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο