Πρώην στρατιωτικός και εκλεκτός του Κίρζη ο νέος πρόεδρος του Απόλλωνα

Η απόφαση του Μαρίνου Ευσταθίου να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του σωματείου του Απόλλωνα φέρνει στον θώκο, άνευ ανθυποψηφίου, τον Ξενοφώντα Χαραλάμπους.

Όπως και ο Ευσταθίου, ο νέος πρόεδρος του σωματείου είχε εκλεγεί το περασμένο καλοκαίρι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και αποτελούσε τον εκλεκτό του Νίκου Κίρζη για την ηγεσία του σωματείου.

Ο Χαραλάμπους θα εκλεγεί ως νέος πρόεδρος του Σωματείου του Απόλλωνα επίσημα, όταν οριστεί εκ νέου η Γενική Εκλογική Συνέλευση (σ.σ. ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού).

Ο Ξενοφών Χαραλάμπους γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1982. Είναι απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής στην Ελλάδα και διετέλεσε μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Φρουράς.

Είναι κάτοχος Επαγγελματικών Τίτλων Σπουδών και μέλος των:

– Association of Chartered Certified Accountants

– Association of Certified Anti Money Laundering Specialists

– Institute of Internal Auditors.

Εργάστηκε σε Ελεγκτικό Οίκο και είχε υπό ευθύνη του εταιρείες Διεθνών Συμφερόντων με δραστηριότητες κυρίως την αγοραπωλησία και μεταφορά πετρελαίων και φυσικού αερίου. Έπειτα, εργάστηκε σε Εταιρεία παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή.

Από το 2013 είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών με κύριες δραστηριότητες όπως:

-Παροχή Υπηρεσιών για αδειοδότηση Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, Επενδυτικών Εταιρειών καθώς και Εταιρειών παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών.

-Παροχή Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου και Υπηρεσιών Διαχείρισης Κινδύνου.

Ειδικεύεται επίσης στην παροχή υπηρεσιών που έχουν σχέση με την Παρεμπόδιση και Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την Καταπολέμηση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Τα τελευταία χρόνια ανέπτυξε επιχειρηματικές σχέσεις με εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες όπως Μάλτα, Λουξεμβούργο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Είναι νυμφευμένος με τη Μαρίνα Αναστασίου, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Ανδριάνα.

Προηγουμένως, υπηρέτησε στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου ως μέλος του Δ.Σ. και ως αντιπρόεδρος.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο