Τι εισπράττει το σωματείο, αν η Ομόνοια μπει ομίλους

Η διακοπή της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019/20 οριστικοποίησε την επιστροφή της Ομόνοιας στην Ευρώπη έπειτα από τριετή απουσία και στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από μια δεκαετία.

Το «τριφύλλι» θα επιδιώξει την παρθενική πρόκρισή του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και, αν την πετύχει, θα «βρέξει χρήμα» τόσο για το ταμείο της εταιρείας όσο και για το αντίστοιχο του σωματείου.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του σωματείου, Λώρης Κυριάκου, στον Super Sport FM 104.0, «Εφόσον μπει η ομάδα στους ομίλους, το σωματείο θα δικαιούται το 10% είτε από τα έσοδα της UEFA, είτε από τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε από χορηγίες, είτε από εισιτήρια. Κάναμε το πρώτο βήμα που είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα Λιγκ».

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η Ομόνοια εκκινεί την προσπάθειά της από τον α’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. θα κερδίσει γύρο, αν η «κούπα με τα αυτιά» καταλήξει σε ομάδα που έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματός της), η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα της αποφέρει συνολικά €15.910.000 μόνο από τα πριμ της UEFA, δίχως δηλαδή να υπολογίζονται τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες και εισιτήρια. Το 10% επί του συνόλου αυτών των ακαθάριστων εσόδων θα σημαίνει για το σωματείο μια οικονομική ένεση άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Σε περίπτωση εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, οι «πράσινοι» θα εισπράξουν από €3.740.000 έως €3.960.000 (ανάλογα με τον γύρο που θα αποκλειστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ) και σε αυτά θα προστεθούν τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες και εισιτήρια. Αυτό σημαίνει ότι το σωματείο με το 10% επί του συνόλου αυτών των ακαθάριστων εσόδων θα εισπράξει ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, τα ποσά αφορούν εκτιμήσεις και θα ήταν μεγαλύτερα, αν η Ομόνοια μπορούσε να ποντάρει και στα εισιτήρια, αφού λόγω κορωνοϊού προβλέπεται να διεξαχθούν ευρωπαϊκοί αγώνες (τουλάχιστον στα προκριματικά) κεκλεισμένων των θυρών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο