Περίμεναν σάμπα. Περίμεναν τσάμπα.

Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Σάβιτς, Ζοαοζίνιο, Μάτιτς, Χάνι, Μακρής, Χαλένιους, Πάβλοβιτς. Εννέα μεταγραφικά αποκτήματα του περασμένου καλοκαιριού. Από ουδέν ο ΑΠΟΕΛ ανέμενε περισσότερα από το Νο10 στη σχετική λίστα: τον Άλεφ ντος Σάντος.

Και η προσδοκία κάθε άλλο παρά αβάσιμη ήταν. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νεοφερμένους (του Μακρή εξαιρουμένου) ο Βραζιλιάνος ήταν γνώριμος στον «Αρχάγγελο» από τη θητεία του στον Απόλλωνα την περίοδο 2017/18, στην οποία είχε μετρήσει 27 συμμετοχές (26 ως βασικός) και ένα τέρμα στο πρωτάθλημα.

Προ διετίας ο Άλεφ είχε παρουσιάσει στο κυπριακό ποδοσφαιρόφιλο κοινό μια τόσο εντυπωσιακή εκδοχή του σύγχρονου οκταριού, ώστε τα όποια στοιχήματα για το πρόσωπό του δεν αφορούσαν το «αν», αλλά το «πότε» θα κάνει τη μεγάλη μεταγραφή.

Η ΑΕΚ Αθηνών δεν αποδείχθηκε αυτή και το περασμένο καλοκαίρι οι ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ έπεισαν την Μπράγκα να τον παραχωρήσει δανεικό για τέταρτη φορά σε ισάριθμα χρόνια. Εν τη παρουσία στο ρόστερ και του Λούκας Σόουζα στον «Αρχάγγελο» πίστευαν προφανώς ότι αυτό το βραζιλιάνικο ντουέτο ήταν ικανό να «χωρέσει στα παπούτσια» του Νούνο Μοράις και να δώσει και το κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι. Η δυναμική και η προοπτική υπήρχαν.

Ένα χρόνο μετά, απουσιάζουν και η μία και η άλλη. Αναπόφευκτα, καθώς την πώληση του Σόουζα ακολούθησε ο τερματισμός της συνεργασίας με τον Άλεφ. Ο 25χρονος έπαιξε σε 17 από τις 23 αγωνιστικές, αλλά αποδείχθηκε μια… σκιά του παίκτη που δύο χρόνια πριν είχε κάνει την Κύπρο να παραμιλά.

Ενδεχομένως να επηρεάστηκε από τις απανωτές αλλαγές προπονητών, ενδεχομένως η δική του προσπάθεια να μην κυμάνθηκε στα απαιτούμενα επίπεδα. Μία ή άλλη, ο Βραζιλιάνος συνοδευόταν από τις πιο βάσιμες προσδοκίες για το κάτι παραπάνω και τις διέψευσε και με το παραπάνω.

Με βάση το ταλέντο και τις αρετές του στον «Αρχάγγελο» περίμεναν από αυτόν να χορεύει στο γρασίδι σάμπα. Με βάση τις επιδόσεις του όσο φόρεσε τη γαλαζοκίτρινη φανέλα αποδείχθηκε ότι περίμεναν τσάμπα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο