«Προχωρημένες επαφές με 10 προπονητές, αυτά είναι τα τρία κριτήρια»

Για την εξέλιξη της αναζήτησης προπονητή, τη shorthlist που αναμένεται να καταρτιστεί και τα κριτήρια επιλογής του κατάλληλου μίλησε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα το μέλος της διοίκησης της Νέας Σαλαμίνας μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για...

...τις επαφές με προπονητές: «Έχει συσταθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας και έχουν έρθει σε επικοινωνία και σε συναντήσεις με κάποιους προπονητές που είναι στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές με δέκα προπονητές και μέχρι την Παρασκευή περιμένουμε να έρθει κοντά μας μια μικρή λίστα με τις τελικές εισηγήσεις. Εξουσιοδοτήθηκαν ο κ. Παπαϊωάννου και άλλα δύο μέλη της διοίκησης, θα φέρουν τα ονόματα και η απόφαση θα παρθεί την Δευτέρα στην συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου».

...το αν κάποιος από αυτούς τους προπονητές είναι πιο κοντά: «Δεν υπάρχει ακόμα η τελική εισήγηση. Σίγουρα κάποια ονόματα βρίσκονται ψηλά στην λίστα και αναμένουμε και την σημερινή και τη αυριανή μέρα για να ολοκληρωθούν οι διεργασίες».

...το αν ισχύουν τα ονόματα που είδαν το φως της δημοσιότητας: «Ναι. Δεν μπορώ να το διαψεύσω, έχουν γίνει συζητήσεις και είναι στην λίστα με τους δέκα προπονητές. Θα περιμένουμε αύριο τις τελικές εισηγήσεις».

...τη συζήτηση ότι ένας υποψήφιος προπονητής έχει ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις με μέλη της διοίκησης: «Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Τα προσωπικά δεν χωράνε στη Νέα Σαλαμίνα. Δεν χωράνε κουμπαριές. Δουλεύουμε εδώ και εφτά χρόνια σχεδόν το ίδιο διοικητικό συμβούλιο με γνώμονα το καλό της ομάδας. Τα καταλαβαίνω όλα αυτά και λέω ότι όταν κάποιος είναι ικανός και αξίζει δεν υπάρχει θέμα αν είναι φίλος, κουμπάρος, ξάδελφος με κάποιον. Υπάρχει το βιογραφικό του κάθε προπονητή και με αυτό θα γίνει η αξιολόγηση. Να σας δώσω ένα παράδειγμα από την δική μας ομάδα. Ο Τεχνικός Διευθυντής μας Μάκης Παπαϊωάννου είναι κουμπάρος με τον Κωνσταντίνο Μηνά αλλά είχαν απόλυτα επαγγελματική σχέση στην ομάδα. Δούλεψαν για το καλό της ομάδας και ήταν δύο προσθήκες που βγήκαν στην ομάδα. Δεν ταπελώνουμε κανέναν και δεν ακυρώνουμε κανέναν για οποιαδήποτε σχέση. Αυτός που αξίζει και μπορεί να προσφέρει στη Νέα Σαλαμίνα με αυτόν θα προχωρήσουμε».

...τα κριτήρια επιλογής του προπονητή: «Θα είναι ξεχωριστό το νέο πρωτάθλημα και θα είναι ιδιαίτερο. Εμείς μετρήσαμε κάποια πράγματα και θέλουμε ότι αυτός που θα έρθει θα είναι γνώστης του ποδοσφαίρου μας, να έχει δουλέψει στην Κύπρο και να δένει με την νοοτροπία της ομάδας. Η Επιτροπή σχεδίασε το προφίλ και ανάλογα θα προχωρήσει».

...το αν ο στόχος είναι το κάτι παραπάνω: «Κάναμε βήματα προόδου και δεν το λέμε μόνο εμείς αυτό. Έχει αλλάξει επίπεδο η Νέα Σαλαμίνα και αγωνιστικά αλλά οικονομικά υπάρχει μια υγεία. Είναι δύσκολες οι μέρες που περνάμε αλλά υπάρχουν γερά θεμέλια στη Νέα Σαλαμίνα. Δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για να διαταράξουν την ηρεμία».

...τις δυσκολίες της μεταγραφικής περιόδου: «Θα υπάρξουν δυσκολίες και στο θέμα της ενίσχυσης με ποδοσφαιριστές του εξωτερικού. Θ υπάρχουν πρωταθλήματα σε εξέλιξη και δεν θα είναι διαθέσιμοι αλλά υπάρχουν πρωταθλήματα που σταμάτησαν και θα μπορέσουν οι ομάδες να ψάξουν εκεί. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είμαστε και νούμερο «1» προορισμός σαν Κυπριακό πρωτάθλημα».

...το τι γίνεται με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ: «Πρόθεση μας είναι το υπόλοιπο τεχνικό τιμ να συνεχίσει με το νέο προπονητή και θα το προσπαθήσουμε. Θα το απαιτήσουμε από το νέο προπονητή. Εργάζονται στην ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια και έδειξαν ότι είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες και σπουδαίοι επαγγελματίες. Εμείς τους ανθρώπους αυτούς του θέλουμε να παραμείνουν».

...το ρόστερ: «Ήρθαμε σε συμφωνία και ανανεώσεις με Κύπριους και υπολογίζουμε ότι θα μείνουν όλοι. Από κει και πέρα έχουν παγώσει κάποια πράγματα, καθώς θα πρέπει να έχει άποψη και το νέος προπονητής».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο