«Απειλή» Τσόκκου: «Αν δεν υπογράψει έστω και ένας παίκτης…»

Με ανάρτηση στα social media ο πρόεδρος της ΕΝΠ, Γιώργος Τσόκκος, παραθέτει τις υπηρεσίες της διοίκησης και της οικογένειάς του στο σωματείο, σκιαγραφεί τα νέα οικονομικά δεδομένα και καθιστά σαφές ότι θα αποχωρήσουν από το σύλλογο, αν όλοι οι παίκτες δεν αποδεχτούν τον διακανονισμό των συμβολαίων τους.

Αναλυτικά:

Το Σαββατοκυριάκο πήγα μια βόλτα σε Πρωταρά και Αγία Νάπα, σχεδόν τα πάντα ήταν κλειστά, πολύ λίγα ξενοδοχεία θα ανοίξουν μέχρι 15 Ιουλίου-1 Αυγούστου και αρκετά ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρς δεν θα ανοίξουν καν, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και είναι κάτι που θα θυμομάστε μετά από 50 χρόνια. Είναι μια χρονιά που πρέπει να αλληλοβοηθηθούμε, αρκετοί θα προσπαθήσουν να ανοίξουν για να μειώσουν την ζημιά, και απλά για να προετοιμαστούν να μην χάσουν την επόμενη χρονιά.Από αυτούς τους ανθρώπους εγώ δεν μπορώ να ζητήσω λεφτά για την ομάδα και η ομάδα είναι προέκταση της κοινωνίας. Είμαστε η επαρχία και η βιομηχανία που θα πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο στην Κύπρο, είμαστε η οικογένεια που θα χάσει τα περισσότερα.

Σε αυτά τα 2 χρόνια έχουμε κερδίσει σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες, Ανόρθωση, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ μετά από 15-18 χρόνια, δεν απέχουμε πολύ, το κάναμε και με μισή ομάδα, τώρα όλοι θα κατεβάσουν budgets. Σε αυτά τα χρόνια, θέλω να πιστεύω πως ήμουν δίκαιος πρόεδρος, ήμασταν δίπλα από τους παίκτες 24/7, δίπλα από τις οικογένειες τους, όταν είχαν πρόβλημα, δίπλα στην ομάδα, όταν είχε δυσκολίες και όταν δεν είχε αυτοπεποίθηση. Δώσαμε πολύ περισσότερα από όσα ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε, μόνο για τον περσινό ημιτελικό με ΑΠΟΕΛ, η ομάδα είχε 40.000 bonus, αν περνούσε. Η ομάδα κάλυπτε τα πάντα, τα πάντα, τους έχουμε συμπεριφερθεί λες και είναι μέλη της οικογενείας μας, σε αυτά τα 2-3 χρόνια, καλύψαμε 6 μηνιάτικα στην αρχή, σε αυτά τα 3 χρόνια δεν έχει χάσει κανένας σεντ από εμάς, δώσαμε και πάρα πολλά bonus εκτός συμβολαίων αλλά όσο και αν θέλουμε να πληρώσουμε μετά τον Μάρτη, η ομάδα απλά δεν μπορεί να το κάνει τώρα. Η ομάδα είναι μέρος της κοινωνίας, και σε μια κοινωνία όπου πολλοί θα μείνουν άνεργοι, άλλοι προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και άλλοι περιμένουν επίδομα από το κράτος για να επιβιώσουν, τουλάχιστον ως ομάδα πρέπει να δείξουμε κατανόηση και σεβασμό προς τους χορηγούς μας και τους φιλάθλους μας.

Ίσως κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ότι έχουμε χάσει ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας για να επιβιώσει και να είναι ζωντανή αυτή η ομάδα. Η ομάδα πρέπει να σέβεται και την οικογένεια και τους χορηγούς και τους φιλάθλους και την επαρχία στην οποία δραστηριοποιείται, αν μέχρι την Δευτέρα, υπάρχει έστω και ένας παίκτης που δεν υπογράψει, οδηγούν την οικογένεια στην έξοδο. Δεν είναι σημαντικό για μας, δεν κερδίζουμε τίποτα, αντιθέτως χάνεις με το λεπτό και απλά φτιάχνεις καριέρες. Ξέρουμε τι βάζουμε στο τραπέζι, δεν υπάρχει άλλος στην Επαρχία Αμμοχώστου που μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος και ίσως είμαι ο τελευταίος των Μοϊκανών, τα νούμερα είναι εκεί. Το κάνεις για την πόλη σου, αλλά όταν μέσα σου κάτι σπάσει, απλά δεν μπορείς να δώσεις, ας πάνε όπου θέλουν. Όταν δεν παίρνεις καλή ενέργεια, το κόβεις και πας παρακάτω. Για τους επόμενους νεαρούς προέδρους, πάντα παρουσιάζεται και στην αρχή είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος :), κανένας νεαρός πρόεδρος δεν πρέπει να μπαίνει κατευθείαν στην προεδρία, αλλά να μπαίνει σαν αντιπρόεδρος πρώτα για 2 χρόνια, να ζυγίζει καταστάσεις, συνθήκες και συμπεριφορές και μετά να παίρνει την απόφαση του. Αυτός που ψάχνει στάδια, υποδομές κλπ, αυτός είναι ο λόγος που δεν γίνονται. Ας επιλέξει η ομάδα το μέλλον της, και τι στερείται για κάτι που έχουμε ήδη δώσει και ας μην μάθει ποτέ τι μπορούσε να φθάσει. Το μέλλον φτιάχνεται λίγο λίγο κάθε μέρα, μια ομάδα είναι οι αξίες της. Θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στην ομάδα και απέναντι στους εαυτούς μας πρώτα.

Θα είμαι ευγνώμων για το μάθημα ζωής και το κοινωνικό μάθημα που έχουμε πάρει, δεν θα μπορούσαμε να το πάρουμε αλλιώς, θα μας είναι χρήσιμο στο μέλλον.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο