Απόφαση: Ξένοι διαιτητές στην Κύπρο! (Δήλωση Κούμα)

Ο Γιώργος Κούμας, Πρόεδρος της ΚΟΠ, μίλησε μετά τη συνάντηση που είχε η Ομοσπονδία με τον ΣΔΚ στο οίκημα των τελευταίων.

Η απόφαση μετά από τη συζήτηση που έγινε είναι όπως έρχονται ξένοι διαιτητές εκεί όπου θα κρίνεται ως αναγκαίο, με τους Κύπριους ρεφ να κάνουν δεκτή την απόφαση αυτή χωρίς μάλιστα να θέσουν κάποιο όρο. Επί της ουσίας μπορεί σε μια αγωνιστική να έχουμε σε 1-2 ματς ξένους διαιτητές, ενώ σε κάποια άλλη αγωνιστική και κανένα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κούμας:

''Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο για την κατανόηση που έδειξε, για την ευθύνη που έδειξε γιατί ανταλλάξαμε απόψεις και αυτό που γίνεται με την κάθοδο ξένων ρεφ είναι προς το συμφέρον και των Κυπρίων διαιτητών. Δεν θα είναι για πάντα οι ξένοι. Στηρίζουμε τους Κύπριους διαιτητές, η ατμόσφαιρα και κάποια λάθη, είτε δικά μας είτε των διαιτητών μας έφερε να αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Ελπίζω ότι οι Κύπριοι διαιτητές και οι ξένοι ρεφ όπου κληθούν θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο μας το οποίο χτυπάτε ανελέητα, χωρίς να σκέφτεται κανείς πως η Κύπρος με τα προβλήματα που έχει και την καχυποψία έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν ήταν στην ατζέντα μας. Οι ξένοι ρεφ είναι αναγκαίο κακό - καλό. Πήραμε μια απόφαση ευθύνης. Ξένοι διαιτητές θα έρθουν εκεί και όπου χρειάζονται. Μπορεί ένας, μπορεί δύο μπορεί και καθόλου. Ανάλογα με την κάθε αγωνιστική θα βλέπουμε και θα ενημερώνετε ο Σύνδεσμος των Διαιτητών''.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο