Ο κορονοϊος μπλόκαρε κάθοδο διαιτητών!

Η αναζήτηση διαιτητών από το εξωτερικό βρίσκεται στην ατζέντα της ΚΟΠ επί καθημερινής βάσεως. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας τηλεφωνικώς ή κατ` ιδίαν έχει επαφές με προέδρους άλλων ομοσπονδιών για την επίλυση του θέματος. Ωστόσο υπάρχουν και απρόοπτα που «μπλοκάρουν» την κάθοδο τους.

Ξένες σφυρίχτρες στα ντέρμπι Λεμεσού-Λευκωσίας

Ο παγκόσμιος συναγερμός που επικρατεί λόγω του κορονοϊου επηρεάζει και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η ΚΟΠ για την διεξαγωγή των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης είχε επαφές με διαιτητές από την Ελβετία και Αυστρία οι οποίοι αρνήθηκαν να έρθουν στην Κύπρο καθώς δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς θέλοντας να αποφύγουν την συνεύρεσή τους με άλλα άτομα. Επίσης αρνητική άποψη είχαν και οι Ομοσπονδίες τους στο ενδεχόμενο να έρθουν στην Κύπρο.

Μια δεύτερη αιτία που δυσκολεύει την κάθοδο διαιτητών είναι το κόστος. Κατά την παρουσία της αντιπροσωπείας της ΚΟΠ στο Κογκρέσο της ΟΥΕΦΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας είχε επαφές με τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ρωσίας ο οποίος ήταν θετικός σε συνεργασία με την ΚΟΠ. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει έντονα την Ομοσπονδία μας είναι το υψηλό οικονομικό κόστος της καθόδου διαιτητών από την Ρωσία και όχι μόνο.

Επαφές έχουν γίνει και με τις Ομοσπονδίες της Σλοβενίας και Ουγγαρίας και πιθανόν στους αγώνες της 1ης αγωνιστικής οι διαιτητές να προέρχονται από τις χώρες αυτές χωρίς να αποκλείεται ότι θα έρθουν και από Ρωσία.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο