"Είναι τελειωτικό, είναι η τελευταία μου σεζόν"

Ο διαιτητής Λεόντιος Τράττος, μίλησε στον Super Sport FM για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό, το VAR, αλλά και την δική του καριέρα. 

Για το πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι διαιτητές: «Μιλώ με κάποιους συναδέλφους, τηρούνται οι κανόνες. Έχουμε πάρει οδηγίες από τους γυμναστές μας, έτσι ώστε ο καθένας να κάνει ατομικά προπόνηση. Προπονούμαστε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης, έχουμε πάρει κάποια video-test τα οποία μελετάμε»

Για την κατάσταση που επικρατεί γενικά με τον κορωνοϊό: «Πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα που μας αναφέρουν οι αρμόδιοι. Αν δεν το πράξουμε πολύ δύσκολα θα επανέλθουμε νωρίς στα γήπεδα. Βλέπουμε τι γίνεται σε Ιταλία και Ελλάδα. Κάποιοι νομίζουν πως δεν θα μας στοιχίσουν εμάς και ο κάθε ένας κάνει τα δικά του».

Για το VAR: «Έχει ξεκινήσει να μπαίνει δειλά δειλά στην ζωή μας. Παρακολουθώ ένα ειδικό σενάριο, έτσι ώστε να το μάθουμε και εμείς και να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί».

Για το αν θα είναι η τελευταία του σεζόν ως διαιτητής: «Είναι τελειωτικό, είναι η τελευταία μου σεζόν. Κλείσαμε τα 47, μέχρι πότε θα παίζουμε. Όλα πρέπει να έχουν αρχή και τέλος. Θα δείξει η επόμενη μέρα αν είμαι προετοιμασμένος για αυτό. Εδώ και 25 χρόνια είμαι στα γήπεδα. Βάσει της ηλικίας μου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μπορώ να διαιτητεύω».

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης αν θα επικεντρωθούμε στον κύπριο διαιτητή και όχι στους ξένους: «Δεν τον ξέρω αυτό. Δεν θα πω ότι δεν κάναμε τα λάθη μας. Η αντιμετώπιση που έχει ο κάθε ξένος, με τα λάθη του, είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει διαιτησία χωρίς λάθη. Κάποιοι χαϊδεύουν τους ξένους διαιτητές. Δεν είναι δικαιολογία για εμάς, κάναμε τις χοντράδες μας, τα λάθη μας».

Για την δική του σεζόν που είναι αρκετά καλή: «Η διαιτησία πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά και όχι ατομικά. Δεν θα επικεντρωθώ στην ατομική μου παρουσία, όλοι μας έχουμε κάνει χοντράδες».

Για το πότε υπολόγιζαν να το εφαρμόσουν στην Κύπρο: «Κάνουμε όνειρα και ο Θεός γελάει. Όλοι είμαστε σε καραντίνα. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο