«Σκοτώνουν» το Αγροτικό ποδόσφαιρο

Κάθε κοινότητα και μια ομάδα. Άνθρωποι να ασχολούνται χρόνια με το τοπικό ποδόσφαιρο. Νεαροί να είναι περήφανοι για το χωριό τους και την κοινότητα τους. Φίλαθλος κόσμος να ακολουθεί την ομάδα του. Όλα αυτά, κάποιοι προσπαθούν να τα διαγράψουν στην προσπάθεια τους όπως υποστηρίζουν για αναβάθμιση του αγροτικού ποδοσφαίρου.

Στις 3 Σεπτεμβρίου η ΣΤΟΚ απέστειλε σε όλες τις ομοσπονδίες μέλη της ΣΤΟΚ τους νέους κανονισμούς για την χρονιά 2019-2020 και που αφορούν τους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό οι ποδοσφαιριστές που κατά την 01/01/2019 είναι πάνω των 22 ετών και δεν ήταν εγγεγραμμένοι πριν τα 20 τους χρόνια στην ΚΟΠ ή την ΣΤΟΚ δεν έχουν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα. 

Για να αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει αυτός ο κανονισμός παραθέτουμε το εξής παράδειγμα. Αν κάποιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα 23 του και μέχρι τότε δεν έπαιξε ποδόσφαιρο του απαγορεύεται να ενταχθεί σε οποιαδήποτε ομάδα. 

Μόνο 4 ερασιτέχνες
Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, δικαιούνται να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της ΣΤΟΚ μόνο τέσσερις ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών κατά την 01/01/2019 που δεν ήταν εγγεγραμένοι κατά το 20ο έτος της ηλικίας τους στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ και/ή της ΣΤΟΚ.

Πολλά σωματεία αντιδρούν για τον κανονισμό αυτό καθώς διαθέτουν πολλούς περισσότερους ποδοσφαιριστές από τον αριθμό που προνοεί ο κανονισμός. Επομένως η μοναδική λύση που έχουν ενώπιον τους είναι αυτοί να σταματήσουν το ποδόσφαιρο. 

Επίσης σύμφωνα με τον νέο κανονισμό ένας 28χρονος, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην ομάδα του χωριού του δεν έχει το δικαίωμα να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, ούτε στην ομάδα του, ούτε σε κάποιο άλλο Σωματείο. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο