Άστραψε και βρόντηξε ο Πίττας (ηχητικό)

Τι είπε για την Εθνική τον τρόπο λειτουργίας για τις ακαδημίες και για τον Απόλλωνα. 

Φιλοξενούμενος στο Ράδιο Πρώτο ήταν ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νύν τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Απόλλωνα Πάμπος Πίττας. Διαβάστε και ακούστε αναλυτικά τι είπε: 

Για την Εθνική: «Είναι ένα δύσκολο επιχείρημα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι από την διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή το εκτός έδρας παιχνίδι με την Σλοβενία είναι αρκετά δύσκολο. Είναι μια ομάδα αρκετά καλή ειδικά στην έδρα της. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο θα πρέπει να κερδίσουμε τον αγώνα». 

«Τα λεμέ συνεχώς. Πρέπει να κάνουμε αλλαγές στον χώρο της Εθνικής αν θέλουμε κάποια στιγμή να διεκδικήσουμε κάποια πρόκριση σε ομίλους. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνουμε βήματα προόδου για να πάμε μπροστά». 

«Για να βάλεις κάποιο στόχο θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος. Δεν μπορείς να θέλεις πρόκριση χωρίς ενέργειες που θα σε οδηγήσουν στην πρόκριση». 

«Είναι ένα κεφάλαιο πολύ μεγάλο. Αν θέλουμε να μιλούμε για αναβάθμιση του της Εθνικής και του Κυπριακού ποδοσφαίρου θα πρέπει το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο της ξενομανίας. Οι ποινές που έχουμε βάλει σαν Ομοσπονδία στους περισσότερους δεν τους καίγεται καρφί». 

«Εφόσον δεν αλλάζει θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Υπάρχουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές». 

«Είμαι ξεκάθαρος. Για να γίνει κάτι στην Εθνική θα πρέπει να πούμε πως για τα επόμενα 5 χρόνια θα φτιάξουμε την ομάδα που να μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση. Δεν μπορείς να διεκδικείς κάτι με παίκτες στην ηλικία 34-35 ετών». 

«Ταλέντο υπάρχει στις ομάδες μας. Το θέμα είναι πως μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε τόσο για τις ομάδες τους αλλά και για την Εθνική μας ομάδα». 

«Πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά. Να μην φέρνουμε κάθε χρόνο 20 παίκτες». 

«Ο Κύπριος παίκτης κάθε παιχνίδι δίνει εξετάσεις. Δεν θα πάρει δεύτερη ευκαιρία όπως έχουν οι ξένοι». 

«Ο Απόλλωνας έχει ανεβεί επίπεδο. Είναι συνεχώς στην Ευρώπη και στους ομίλους. Του απομένει να πάρει ένα πρωτάθλημα. Υπάρχει η ομάδα και οι ικανότητες». 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο