Μαυρής: "Παίρνουν εκατομμύρια από το στοίχημα"

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άσσιας, Αντώνης Μαυρής, μίλησε το πρωί της Δευτέρας για το θέμα που προέκυψε με τις οικονομικές απαιτήσεις του ΚΟΑ και την επιταγή που είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι δηλώσεις στον Super Sport fm 104.0

«Το θέμα είναι παλιό και κάθε λίγο το θυμούνται. Παλιά ήταν 20 ευρώ η χρέωση για τα προσφυγικά σωματεία για τις προπονήσεις και κάτι περισσότερο για τα ματς. Τώρα ζητούν πολλά. Στο Μακάρειο λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις ομάδες υπάρχει αυτό. Υπάρχουν και ομάδες και Ακαδημίες που χρησιμοποιούν τα γήπεδα εκεί. Το είδαν επιχειρηματικά το πράγμα αφού έχει αυξημένη ζήτηση να ανοίγουμε το στόμα μας και να ζητάμε ότι θέλουμε. Μας είπαν ότι για να μπούμε πρέπει να πληρώσουμε 525 ευρώ. Πλήρωσε η ΠΑΕΕΚ Παρασκευή, Σάββατο ο Διγενής και χθες εμείς. Δεν πήραμε κάτι γραπτώς και πήγαμε εκεί και μας ζήτησαν χρήματα. Διαχρονικά οι απαιτήσεις μας σαν προσφυγικά σωματεία είναι να μην πληρώνουμε τίποτα. Είναι υποχρεωμένοι να μας δίνουν γήπεδα και στέγη όπως έγινε με όλους τους πρόσφυγες. Το 2002 το Μακάρειο ήταν ένα γήπεδο εγκαταλελειμμένο. Μόλις πήγε ο Εθνικός Άσσιας και συγυρίστηκε το Μακάρειο το αγάπησαν όλοι. Κάποιοι άρχισαν να το βλέπουν επιχειρηματικά. Υπάρχει απόφαση ώστε να προσφυγικά σωματεία να στεγάζονται εκεί. Είναι κρατική γη. Γιατί δεν το κάνουν επιχείρηση ΚΟΑ LTD; Εμείς δεν παίρνουμε τις ίδιες χορηγίες με τον Ολυμπιακό και πληρώνουμε τα ίδια. Εμείς δεν μπορούμε να το αντέξουμε»

Τι θα κάνετε  «Θα ζητήσουμε να είναι δωρεάν για τις μικρές ομάδες. Αν τους ενοχλεί να ακούγεται ακόμα η Άσσια, ο Γερόλακκος, η Κερύνεια και η Μόρφου ας το κλείσουν. Μπορεί κάλλιστα η κυβέρνηση να έρθει να πει ότι τα μικρά προσφυγικά σωματεία να είναι δωρεάν. Έχει υποχρέωση το κράτος. Παίρνουν εκατομμύρια από το στοίχημα. Πόσα δίνουν στα σωματεία; Όταν θέλω εγώ να πληρώνω για 13 ματς συν τα Κύπελλα και προπονήσεις τότε θα κλείσουμε. Φαίνεται ότι ο Μπαμπούλας που λέγεται Γενικός Ελεγκτής νομίζει ότι διοικεί όλη την Κύπρο».

Για τις παλιές οφειλές στον ΚΟΑ; «Μας είπαν ότι για να διαγραφούν θα πρέπει να κλείσει το σωματείο, δεν θα κλείσει το σωματείο. Πήγα πολλές φορές στον ΚΟΑ για τα χρέη αυτά. Υπάρχει μια απόφαση για να αποκόβεται ένα ποσό από χορηγίες για τα παλιά χρέη».

Πόσα χρωστάτε; «Περίπου 30 χιλιάδες ευρώ».

Εκδώσατε επιταγή στο όνομα ΚΟΑ LTD, μπορεί να εξαργυρωθεί; «Εμείς έχουμε λεφτά στον λογαριασμό μας. Δεν ξέρω αν το δεχθεί η τράπεζα».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο