Ο Η. Κυρίτσης στο Sportime: «Πρωτάθλημα και κύπελλο»

Με τον τερματοφύλακα της ΠΑΕΕΚ Ηλία Κυρίτση επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας SPORTIME ο οποίος μίλησε για την μέχρι στιγμής πορεία του, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει φέτος με το προσφυγικό σωματείο.

Ηλία πόσα χρόνια είσαι στην ΠΑΕΕΚ και πως έφτασες μέχρι εδώ;
«Στην ΠΑΕΕΚ είμαι τους τελευταίους 7 μήνες. Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, παρά το νεαρό της ηλικίας μου έχω 3 χρόνιες φουλ, σε ιστορικές ομάδες 3ης κατηγορίας της Ελλάδας.  Το περασμένο καλοκαίρι με πήρε τηλέφωνο ο εκπρόσωπος μου και μου είπε ότι υπάρχει μια πολύ οργανωμένη ομάδα στη Κύπρο που έχει στόχο την άνοδο και το πρωτάθλημα και κάπως έτσι βρέθηκα εδώ! Δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή γιατί τα πράγματα είναι πολύ καλά εδώ. Τέλος να πω ότι από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να έρθω στο νησί στόχος μου είναι να παραμείνω εδώ και να παίξω στο πιο υψηλό επίπεδο της χώρας»

Είσαι τερματοφύλακας, πως και επέλεξες αυτή τη θέση;
«Η θέση του τερματοφύλακα προέκυψε όταν ακόμα ήμουν στις αναπτυξιακές ηλικίες ( 9 ετών)και  ο προπονητής μου σε ένα παιχνίδι που με χρησιμοποιούσε σαν επιθετικό μου είπε στο δεύτερο ημίχρονο να βάλω τα γάντια γιατί ο τερματοφύλακας που είχαμε δεν ένιωθε καλά! Έτσι λοιπόν από τότε και μέχρι στιγμής έχω λατρέψει να κάθομαι κάτω από δοκάρια και να υπερασπίζομαι την εστία μου»

Ποια είναι τα κύρια στοιχειά που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας;
«Η θέση είναι εξαιρετικά απαιτητική και για να μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει είναι σημαντικό να διαθέτει μία σειρά από προσόντα και δεξιότητες, έτσι ώστε να αποκτήσει το προσωπικό αγωνιστικό του στυλ. Τα στοιχεία αυτά είναι : ταλέντο, ατομική τεχνική και τακτική, ψυχραιμία, ικανότητα στο παιχνίδι με τα πόδια και προπόνηση ..πολύ προπόνηση»

Η ΠΑΕΕΚ φέτος «φωνάζει» ότι πάει για τίτλο, το θεωρείς εφικτό;
«Η ΠΑΕΕΚ είναι μια ομάδα παραδοσιακή δεύτερης κατηγορίας και εμείς οι ποδοσφαιριστές φέτος καλούμαστε να την επαναφέρουμε εκεί. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα δεν διεκδικεί μόνο το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια πάνω σε αυτό. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο και το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι οι συμπαίκτες μου και εγώ κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τα πάντα για τη νίκη»

Ενα τελικό μήνυμα στον κόσμο της ομάδας..
«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όσους αφιερώνουν 2 ώρες κάθε Σάββατο να έρθουν στο γήπεδο να δουν την προσπάθεια μας. Η ΠΑΕΕΚ είναι μια ομάδα προσφυγική με μεγάλη ιστορία και έχει ανάγκη τον κόσμο δίπλα της ειδικά τους Κερυνιώτες. Αυτό που ζητάμε είναι τη στήριξη τους. Εμείς από τη πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει από την πρώτη μέρα» 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο