Αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη ρατσιστική επίθεση

Aυτεπάγγελτη παρέμβαση της Επιτρόπου Διοικήσεως και προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη με αφορμή την καταγγελία που έγινε από ποδοσφαιριστή της ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου για εις βάρος του ρατσιστικές συμπεριφορές κατά την διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ Κοράκου στις 21 Φεβρουαρίου. 

 

Συγκεκριμένα στο 59` του αγώνα ο ποδοσφαιριστής δέχθηκε ρατσιστική συμπεριφορά για τρίτη φορά κατά την διάρκεια του αγώνα. Άκουσε τα χειρότερα αρκετές φορές από ανθρώπους εντός και εκτός γηπέδου. Σε κάποιο σημείο δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει, έβγαλε την μπλούζα του και περπατούσε για να πάει εκτός ανέφερε την επομένη του αγώνα ανακοίνωση της  ΑΠΕΑ.

Σύμφωνα με την επίτροπο η παρέμβαση της έγινε εξαιτίας της σοβαρότητας των καταγγελιών και της άμεσης και έντονης εγρήγορσης που απαιτείται να χαρακτηρίζει σε τέτοια περιστατικά το κράτος, το οποίο έχει και την πρωταρχική ευθύνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Στην τοποθέτηση της, τονίζει ότι τόσο η ΚΟΠ όσο και η Αστυνομία, έχουν την δυνατότητα και το νομικό έρεισμα να διερευνήσουν την καταγγελία που τους υποβλήθηκε και εφόσον οι καταγγελίες ευσταθούν θα πρέπει να προχωρήσουν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που σχετίζονται με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο