Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Σωτηράκης Γεωργίου

Είναι ο άνθρωπος που πανηγύρισε και τους τέσσερις τίτλους που έχει στην ιστορία του ο Ολυμπιακός Λευκωσίας. Τα τρία πρωταθλήματα (1967, 1969, 1971) ως ποδοσφαιριστής της μεγάλης ομάδας που είχαν στην δεκαετία του ‘70 οι μαυροπράσινοι του Τακτακαλά και το μοναδικό κύπελλο το 1977 ως μέλος της προπονητικής ομάδας (μαζί με τους Παλέτσιο και Μαύρο). Ο λόγος για τον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής Σωτηράκη Γεωργίου, που είχε μια γεμάτη δεκαετία με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Ο Σωτηράκης, μαθητής ακόμα και πρίν κλείσει τα 14 του χρόνια θα βρεθεί  στην προπόνηση του ΑΠΟΕΛ. Μένει μια εβδομάδα χωρίς να τον προσέξει κανείς. Ο Λάκης Αβρααμίδης που ήταν ήδη παίκτης του Ολυμπιακού τον είδε και πρόσεξε τα προσόντα του και τον πρότεινε στον πατέρα του Πάμπο Αβρααμίδη που ήταν προπονητής της ομάδας... και αυτό ήταν. Έπαιζε ως αριστερός εξτρέμ αλλά σύνυομα θα καταλήξει στην άμυνα ως λίμπερο, επειδή η ομάδα μπροστά είχε πολλές επιλογές και έψαχνε για αμυντικές λύσεις.

Μπορεί να μην ήταν ψηλός αλλά ξεχώριζε για την εκρηκτικότητα και την αλτικότητα του, το πάθος και το μυαλομένο του παιχνίδι, την πειθαρχία και τα ηγετικά του χαρίσματα. Καθιερώθηκε στη δεκαετία του ‘60 όταν στην ομάδα έπαιζαν και Σταύρος, Χατζηκωνσταντή  Πάμπος,Σαββάκης,Κοσμάς,Π.Ευθυμιάδης,Σεραφείμ,Κ.Πιερίδης,Δάσκαλος,Βραχίμης, Δημητριάδης ,Ματσουκάρης, Φειδίας. Ο Σωτηράκης έπαιξε με ψεύτικο πιστοποιητικό γέννησης αφού ήταν μόνο 14 χρόνων και δεν είχε δικαίωμα να παίξει.

Πανηγύρισε πρία πρωταθλήματα και αγωνίστηκε ισάριθμες φορές στην Α’ Εθνική Ελλάδας όπου έζησε αρκετές όμορφες στιγμές και έχει πολλές αναμνήσεις. Μαζί του και οι Φιλώτας, Βαρνάβας, Μ.Αργυρού, Ξυπολητάς, Δ.Αργυρού, Σαββάκης, Λ.Αβρααμίδης, Λυμπουρής, κατά περιόδουςΚεττένης, Ευθυμιάδης, Πιερίδης, Μ.Μάρκου, Παρτασίδης, Μάιλος, Αριστείδου, Παπέττας κ.α.

Ο Σωτηράκης στην ποδοσφαιρική του πορεία είχε δίπλα του στο κέντρο της άμυνας τους Χατζηκωνσταντή, Ξυπολητά, Δ.Αργυρού και Π.Παρτασίδη. Αποχώρησε από τα γήπεδα στα 31 του χρόνια μετά την κατάκτηση του τρίτου τίτλου[ 1971] και την επιστροφή της ομάδας από την Α’ Εθνική. Είναι έξι φορές διεθνής. Ακολούθησε την προπονητική και εκτός του Ολυμπιακού δούλεψε με επιτυχία και σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών (ΘΟΙ Λακατάμιας, Ηρακλής Γερολάκκου΄Εθνικός Άσσιας).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο