Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Αντρέας Κωμοδρόμος - Δάσκαλος

Από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στη δεκαετία ’60-‘70 ήταν ο Αντρέας Κωμοδρόμος-Δάσκαλος από την ποδοσφαιρομάνα Αθηένου.

Σε κάποιες άλλες εποχές πολύ διαφορετικές,όπου οι παίκτες έπαιζαν σε γήπεδα με χώμα και χωρίς υποδομές και επιστημονική παρακολούθηση, αλλά γιατί αγαπούσαν το άθλημα, αγαπούσαν την φανέλα και την ομάδα τους, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο. Ο Α.Κωμοδρόμος ήταν δάσκαλος στο επάγγελμα, και όμως καθιερώθηκε ως...Δάσκαλος! Πολλοί είναι αυτοί που νόμιζαν πως  το όνομά του ήταν δάσκαλος, απόδειξη της αγάπης και του σεβασμού που είχε ανάμεσα στον κόσμο, διότι υπήρχαν και άλλοι δάσκαλοι χωρίς να αναφέρεται και για αυτούς η επαγγελματική τους ιδιότητα.

Ένας σοβαρός, μετρημένος και αθόρυβος δουλευτής μέσα στο γήπεδο, έπαιζε με το μυαλό, με πείσμα και οργάνωνε το παιχνίδι βοηθώντας ταυτόχρονα και αμυντικά. Παίκτης κέντρου, αλλά έδινε βοήθειες όπου χρειαζόταν η ομάδα του.Δεν είναι τυχαίο πως έπαιξε σε Ολυμπιακό και ΕΠΑ πέραν από τον Οθέλλο Αθηένου, ομάδα της γενέτειρας του, όπου μετά την αποχώρηση του από τους αγωνιστικούς χώρους δούλεψε και σαν προπονητής.

Ο Δάσκαλος στον Οθέλλο είχε αγωνιστεί μαζι με τον Κώστα Χατζηγιαννακού, που αργότερα έπαιξε στην μεγάλη ΕΠΑ του 1970 και τον Στέφανο Χατζηστεφάνου που ήταν μετά διεθνής διαιτητής. Στην ομάδα της Αθηένου ήταν τότε και οι Σταύρου, Ζησίμου, Ν.Μηνά, Πυρογιάτης, Πατσαλής, Α.Χάβας, Παπακωνσταντίνου κ.α.

Το 1957 ο Δάσκαλος θα πάρει μετεγγραφή για τον Ολυμπιακό όπου θα παίξει μέχρι το 1960 έχοντας για συμπαίκτες και τους Τ.Λουκά, Δημητριάδη, Κακουλλή, Λευκονιτζιάτη, Στρατή, Μαύρο, Ματσουκάρη, Γ.Σεραφείμ, Φιλώτα, Χατζήκωνσταντή, Στ.Χατζήμιχαήλ, Κ.Πιερίδη, Σωτηράκη, Φειδία, Κοσμά κ.α.

Ο Δάσκαλος θα πάρει αργότερα μετεγγραφή για την ΕΠΑ Λάρνακας όπου θα έχει μιά τριετή παρουσία με σημαντική προσφορά. Στους μαυροκίτρινους θα έχει για συμπαίκτες και τους Αλκιβιάδη, Μιχάλη, Πύρκο, Δημάκη, Άντη, Αργυρίδη, Σταυρινό, Τασή, Παυλάκη, Γιόλη, Πατσαλή, Λουρουτζιάτη, Σπολέττη κ.α.

Ο Αντρέας Κωμοδρόμος, ο Δάσκαλος όπως τον γνώρισε ο κόσμος έβαλε τη δική του σφραγίδα στην εποχή που αγωνίστηκε, κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση όλων των φιλάθλων όχι μόνο για την αγωνιστική προσφορά του αλλά και για τον χαρακτήρα και το  ήθος του.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο