Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Τελρόι Ρόνι

Ήταν "τρελλός" αλλά ένας παικταράς, που οι παλιοί φίλαθλοι και κυρίως οι φίλοι της ΕΠΑ θα θυμούνται νοσταλγικά. Πρόκειται για τον έγχρωμο ποδοσφαιριστή από την Τζαμάικα Τέλροι Ρόνι. Τότε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 οι ομάδες μας άρχισαν να φέρνουν δειλά- δειλά τους πρώτους ξένους. Δεν δικαιούνταν βέβαια πέραν από δύο  ξένους παίκτες, για τούτο και οι επιλογές έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικές

Τώρα πως βρέθηκε αυτός ο παικταράς στην Κύπρο και την ΕΠΑ είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Είχε πάει στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά σε κάποιο από τα πρώτα παιχνίδια που έπαιξε...επιτέθηκε και κτύπησε τον διαιτητή με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με πενταετή αποκλεισμό! Ο Τζαμαικανός παίκτης που έδειξε πως ο χαρακτήρας του ήταν απρόβλεπτος μένει στην Αγγλία και αγωνίζεται σε ερασιτεχνική ομάδα. Εκεί θα τον δούν ομογενείς φίλοι της ΕΠΑ που θα τον εισηγηθούν στους ανθρώπους του σωματείου τους και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που η ομάδα της Λάρνακας έφερνε παίκτες από την αγγλική παροικία ή και τις Βρεττανικές Βάσεις στην Κύπρο.

Ο Τέλροι έπαιξε για τρία χρόνια στην ΕΠΑ, από το 1976 μέχρι το 1979, αλλά τα προβλήματα που είχε στα πόδια τον υποχρέωσαν να αποχωρίσει νωρίς από τα γήπεδα. Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, με άριστη τεχνική κατάρτιση, ταχύς και με σπουδαία αλτικότητα, είχε εκρηκτικότητα και ωραία ντρίπλα, δυνατό σουτ και μπορούσε να προστατεύει την μπάλα με το σώμα του και να επιτίθεται. Επιτελικός αλλά και ωραίος γκολτζής με το κεφάλι αλλά και με τα  δυνατά του πόδια ο Τελρόι έγραψε ιστορία στην ομάδα της Λάρνακας αλλά και στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσε κάποιος να τον σταματήσει εύκολα και χωρίς αμφιβολία την περίοδο που έπαιζε ήταν από τους κορυφαίους παίκτες, που έδιναν ξεχωριστό χρώμα στο πρωτάθλημά μας.

Ο Τελρόι ήταν ο παίκτης που οδήγησε την ΕΠΑ στην κατάκτηση του πρώτου νυκτερινού τουρνουά, το 1978, που διοργάνωσε στο Δασάκι Άχνας ο Εθνικός. Η ΕΠΑ κέρδισε 2-0 τον Πεζοπορικό με δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά από τους Λάκη Θεοδώρου (89’) και Πάμπο Αναστασίου(91’). Η ομάδα τότε έπαιξε με τους Χάρη, Γιωρκάτζιη, Νίκαντρο, Λεμέσιο, Μισό, Γεωργίου, Αναστασίου, Τελρόι, Λ.Θεοδώρου, Γαβαλά, Νικολή. Στην ομάδα της Λάρνακας, που ήταν τότε σε μιά μεταβατική περίοδο μετά το 1974 και τη σταδιακή ανανέωση της ομάδας, έπαιζαν και οι Αλκιβιάδης, Χ.Κατζηλιέρης, Καλόγηρος, Π.Νάχλης, Σπύρου, Καρσεράς.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο