Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Γιάννος Παύλου

Ένας επιθετικός με καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και ωραία ντρίπλα, τις περισσότερες φορές ήταν δημιουργός των ευκαιριών για γκολ και λιγότερο ήταν ο ίδιος σαν σκόρερ. Ο Γάννος Παύλου ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό και πήγε μετεγγραφή στην Ανόρθωση για να επιστρέψει και πάλι στους «μαυροπράσινους»’ της Λευκωσίας.

Ο αθόρυβος Γ. Παύλου ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και βασικά ήταν αριστερός εξτρέμ παρόλο που έπαιξε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ήταν η εποχή των μεγάλων άσων του Ολυμπιακού αλλά και το προμήνυμα για τους τρείς τίτλους που θα ακολουθούσαν, με τις ισάριθμες παρουσίες της ομάδας στην Α’Εθνική της Ελλάδας. Ήταν η εποχή των Ευθυμιάδη, Πιερίδη, Αργυρού, Φιλώτα, Σωτηράκη, Μάρκου, Αβρααμίδη, Ξυπολυτά, Σαββάκη, Κεττένη, Λυμπουρή κ.α.

Ο Γιάννος θα πάρει μετεγγραφή στην Ανόρθωση όπου θα αγωνιστεί για τρία χρόνια.Το 1967-68 έχει 19 συμμετοχές και 4 τέρματα,το 1968-69 γράφει 16 συμμετοχές και 4 τέρματα και το 1969-70 έχει 19 συμμετοχές και 5 τέρματα.Στην Ανόρθωση θα παίξει και με τους Π.Ιακώβου, Μέρτακκα, Καρά,Τοφή, Αντωνάκη, Κοκκινή, Μάντη, Κ.Πιερή, Φάνο, Λάρκου, Μαγίδη, Καλαφάτη, Σολέα, Βάσου, Αρτέμη κ.α.

Το 1971 θα επιστρέψει στην ομάδα του Τακτακαλά και θα πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, που ήταν ο τρίτος και  τελευταίος για τον Ολυμπιακό. Έτσι ο Γ. Παύλου θα αγωνιστεί με την ομάδα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχονταν αυτή τη φορά μαζί του και τους Ασσιώτη, Αριστείδου, Προδρόμου, Βαρνάβα, Μιχαήλ, Ηλιάδη, Κίκα, Π.Κωνσταντίνου, Μ.Μάρκου, Μάιλο,Καζακαίο, Δήμο, Αργυρού, Τ.Παπέττα, Παρτασίδη κ.α.

Ο Γιάννος Παύλου θα αγωνιστεί μέχρι το 1976 έχοντας ουσιαστικά μια δεκάχρονη παρουσία στα γήπεδα, όπου κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου όχι μόνο για την σημαντική και αθόρυβη προσφορά του, αλλά για το ήθος και τον χαρακρήρα του εντός και εκτός γηπέδων.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο