Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Παναγιώτης Πιερής

Ένας σπουδαίος αθλητής, ποδοσφαιριστής, καθηγητής και άνθρωπος ήταν ο Παναγιώτης Πιερής, που ξεχώρισε με ότι ασχολήθηκε, γιατί αγαπούσε τον αθλητισμό και έδινε τον καλύτερο του εαυτό κάνοντας παντού μεγάλα επιτεύγματα αλλά και έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Π.Πιερής έπαιξε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει, ενώ ασχολήθηκε και με τον κλασσικό αθλητισμό. Υπήρχαν  μέρες που ασχολείτο  και με τα τέσσερα αθλήματα. Και ήταν παντού πρωταγωνιστής.

Από μικρός ξεχώρισε στο στίβο και στο γυμνάσιο Αμμοχώστου που φοιτούσε ο μεγάλος δάσκαλος  Αντώνης Παπαδόπουλλος τον πρόσεξε και ήταν η αιτία να  ενταχθεί στην Ανόρθωση. Παίζει στην ομάδα από 1955-57 και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου το 1956-57,στην μεγάλη ομάδα των Ζάγκυλου, Σιάηλου, Άσπρου, Πάπυρου, Άντη, Κοβή, Σιαλή, Π.Χαραλάμπους κ.α.

Ο Π. Πιερής ξεκίνησε ως σέντερ φορ  και σταδιακά καθιερώθηκε σαν σέντερ μπάκ. Ξεχώριζε με το ύψος,το πάθος και την αγωνιστικότητά του, την σοβαρότητα και την ηγετική του φυσιογνωμία. Πολλές φορές σημείωνε τέρματα με το δυνατό του κεφάλι αξιοποιώντας στατικές φάσεις.

Πάει για σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα και ταυτόχρονα είναι αθλητής στίβου στον Ολυμπιακό Πειραιώς αλλά  και στην Εθνική Ελλάδας παίρνοντας μέρος σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1960 θα παίξει στον Πεζοπορικό αφού έγινε σίριαλ η μετεγγραφή του.Στον ΠΟΛ θα παίξει μέχρι το 1966. Την ίδια διαδρομή θα κάνει και αργότερα αφού θα παίξει πάλι στην Ανόρθωση το 1966-68 και στον ΠΟΛ το1968-70. Με την ομάδα της Λάρνακας θα πανηγυρίσει τον δεύτερο τίτλο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ένα κύπελλο το 1970. Ξεχωριστή ήταν πάντως και παρουσία του στην καλαθοσφαιρική ομάδα του Πεζοπορικού που έγραψε τη δική της ιστορία στη δεκαετί του ’70 μαζί με τους Κόπλαν, Λυκούργο, Στυλιανού, Παστελίδη κ.α.

Ο Παναγιώτης Πιερής  που κατάγεται από την κατεχόμενη  Άχνα, μαζί με άλλους συγχωριανούς του, προχώρησαν στην ίδρυση του Εθνικού, για να δώσουν διέξοδο στη νεαλαία της κοινότητας και από την ομάδα αυτή ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα. Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη στον Εθνικό όπου μάλιστα δούλεψε σε δύσκολες εποχές. Ένα δρόμο που ακολούθησε και ο αδελφός του  Κώστας Πιερής, που υπήρξε παίκτης της Ανόρθωσης και του Εθνικού.

Ο Π.Πιερής, που έχει τρείς συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, βοήθησε αρκετούς νεαρούς τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στον αθλητισμό. Ήταν μιά ξεχωριστή προσωπικότητα που πρόσφερε πολλά στον αθλητισμό γενικά, και κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο