Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Τάκης Κολοσσιάτης

Έπαιξε πέντε χρόνια στην ΑΕΛ και διέκοψε για σπουδές, όμως όταν επέστρεψε δεν βρήκε καλό κλίμα για να συνεχίσει, όπως ήθελε και μπορούσε,για τούτο και πήγε στο Κέντρο Νεότητας Μαρωνιτών ( Κ.Ν.Μ.). Ο λόγος για τον επιθετικό Τάκη Κολοσσιάτη που έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για την καλή πατουσία που είχε η λεμεσιανή ομάδα στα πρώτα χρόνια μετά το 1970.

Ο Κολοσσιάτης είναι εδώ και 17 χρόνια καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά παρακολουθεί την πορεία της αγαπημένης ΑΕΛ και αρκετές φορές πάει στο γήπεδο για να δεί από κοντά τα παιχνίδια.

Ο Τάκης Κολοσσιάτης εντάχθηκε από μικρός στους γαλαζοκίτρινους και μπήκε στην ομάδα το 1970,ενώ ακόμα ήταν μαθητής της τετάρτης τάξης του γυμνασίου, με προπονητή τον Τσατσιέφσκι. Η θέση του ήταν έξω αριστερά και πάντα με τον αριθμό 11 στην πλάτη. Γρήγορος και δυνατός παίκτης, με ωραία ντρίπλα και δυνατό σουτ, ήταν ο παίκτης που περισσότερο δημιουργούσε τις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, αλλά σημείωνε και ο ίδιος κάποια τέρματα. Βασικά στην επίθεση ήταν με τους Πατούνα και Ιάπωνα. Ήταν λίγα χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου το1968 και την παρουσία της ομάδας στην Α’ Εθνική Ελλάδας που η ΑΕΛ επιχειρούσε μια ανανέωση. Από τους παλιούς ήταν στην ομάδα οι Α.Κωνσταντίνου, Σταύρος, Πόντζιος, Χαριλάου, Ζηνωνής και οι Χατζήκωνσταντης, Χατζησωκράτους, Χ.Παπαδόπουλλος, Αρ.Παπαδόπουλλος, Ελπιδοφόρος, Δαμιανού, Λαός, Ηροδότου, Πολίτης, Αυγουστής, Πελεντρίτης, Μαυρουδής, Αντωνίου και άλλοι. Μια ΑΕΛ που ήταν αρκετά δυνατή, ιδιαίτερα το 1973-74 όταν διεκδίκησε τον τίτλο με την Ομόνοια.

Ο Κολοσσιάτης αγωνίστηκε στην ομάδα μέχρι το 1975 και  ακολούθως πήγε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει νομικά. Το 1977 επέστρεψε στην Κύπρο (πήρε το πτυχίο το 1980) κάνοντας τις σπουδές του από το νησί μας. Πήγε ξανά στην ΑΕΛ όμως, όπως μας είπε ο ίδιος με παράπονο δεν ήταν καλό το κλίμα και αναζήτησε  άλλο ποδοσφαιρικό σταθμό γιατί ήταν μόνο 23 χρόνων και αγαπούσε το ποδόσφαιρο.Τελικά θα τον πάρει στο Κ.Ν.Μ. που είχε έδρα τη Λεμεσό, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης που ήταν τότε προπονητής-παίκτης στην ομάδα.

Η προσφορά του Κολοσσιάτη στην ομάδα των Μαρωνιτών ήταν σημαντική και βοήθησε έτσι που το Κ.Ν.Μ. από το αγροτικό να ανέλθει μέχρι τη Β’ Κατηγορία. Στην ομάδα έπαιζαν μεταξύ άλλων και οι Θρ.Κονιώτης, Παττίχης, Τ.Κωμοδρόμος, Ζίττης, Πιερής, Σωκράτους, Κόκκινος, Αριστείδου, Μαύρος.

Ο Κολοσσιάτης ήταν από τους παίκτες που ξεχώριζαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970.Θα μπορούσε να ήταν αρκετά χρόνια στα γήπεδα αν  οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο