Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία,Φλώρης Ανδρέου

Θα μπορούσε να αναδειχθεί και επίτιμος δημότης Λύσης ο Φλώρης Ανδρέου,αφού είναι από τους λίγους παίκτες με καταγωγή εκτός της  κωμόπολης, με μεγάλη προσφορά στον ΑΣΙΛ,για την οποία κέρδισε την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό των φίλων του σωματείου και γενικά των λυσιωτών. Παίκτης που αγωνίστηκε και στην Ανόρθωση στη δεκαετία του 1970, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Κωστάκη Κοκκινή, ο οποίος έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στην Ανόρθωση, και με τον οποίο θα βρεθούν αργότερα συμπαίκτες και στο ΑΣΙΛ.

Ο Φλώρης πολύ μικρός εντάχθηκε στην ομάδα που αγαπούσε, την Ανόρθωση και ο προπονητής Βάζος είναι αυτός που τον προώθησε. Παίζει στο κέντρο της άμυνας και ξεχωρίζει με το σοβαρό του παιχνίδι, την ψυχραιμία και τις λύσεις που δίνει στην άμυνα, ενώ λόγω και ύψους είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Φλώρης θα παίξει στην  Ανόρθωση μέχρι το 1970, έχοντας για καλύτερη σεζόν την περίοδο 1969-79 όπου κατέγραψε 20 συμμετοχές. Στην Ανόρθωση πέραν του αδελφού του Κ.Κοκκινή είχε παίξει και με τους: Π. Ιακώβου, Μέρτακκα, Καρά, Ττοφή, Φάνο, Χατζηγιάννη, Λάρκου, Σώτο, Κ.Πιερή, Α.Βάσου, Σολέα, Μάντη, Χαραλάμπους, Αντωνάκη, Παναγίδη, Γ.Παύλου κ.α.

 Ο Φλώρης θα πάει το 1971 στη Λύση και τον ΑΣΙΛ ως αντάλλαγμα της μετεγγραφής του Στέφανου στην Ανόρθωση. Με τους μαυροκίτρινους της Λύσης θα κάνει μια πολυετή και αξιόλογη καριέρα, ξεχωρίζοντας για το ήθος του. Αγωνίζεται στη Λύση τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη κατηγορία βοηθώντας σημαντικά τον ΑΣΙΛ, έχοντας συμπαίκτες και τους Ξυστούρη, Καλλή, Παρπούνα, Βασιλείου, Λάρκου, Ασσιώτη, Χριστόφορο, Φωκαίδη, Σώτο, Αχιλλέα, Δώρο, Κατέμη, Παντελάκη, Λ.Ιωάννου, Παναγίδη κ.α.

Ο Φλώρης θα σταθεί κοντά στο ΑΣΙΛ και μετά τον εκτοπισμό της ομάδας, που εδρεύει προσωρινά στη Λεμεσό. Τρείς αγωνιστικές περιόδους θα παίξει στην Α’ Κατηγορία και αργότερα θα ακολουθήσει ο κατήφορος. Ο Φλώρης θα συνεχίσει και ως προπονητής-ποδοσφαιριστής, ενώ αργότερα θα βοηθήσει και ως έφορος ποδοσφαίρου και πρόεδρος των παλαιμάχων του ΑΣΙΛ.

Η  προσφορά του ήταν πολυσήμαντη από πολλά πόστα μέχρι το 1985 που το σωματείο άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε, προσωρινά πάντα, στη Λάρνακα. Δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για την ομάδα και ο ίδιος νιώθει σαν λυσιώτης έχοντας την ίδια αγάπη και εκτίμηση που παίρνει και ο ίδιος από τον κόσμο του ΑΣΙΛ.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο