Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μιχαλάκης Κυριακίδης

Έπαιξε για 14 χρόνια ποδόσφαιρο στον Πεζοπορικό,ήταν μέλος της καλαθοσφαιρικής ομάδας στη χρυσή εποχή της και υπήρξε και σπουδαίος αθλητής στον ακοντισμό. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Μιχαλάκη Κυριακίδη που ξεχώριζε για την αγάπη του στον αθλητισμό και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Ο Κυριακίδης έγινε ποδοσφαιριστής τυχαία και επηρεασμένος από του καθηγητές γυμναστικής που είχε όταν φοιτούσε στο γυμνάσιο, ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Πιερή, που ήταν επίσης αθλητής, καλαθοσφαιριστής και ποδοσφαιριστής στον Πεζοπορικό.

Νωρίς λοιπόν ο Κυριακίδης επιδόθηκε στον κλασσικό αθλητισμό και ειδικά στον ακοντισμό, με τα χρώματα του Γ.Σ.Ζ., όπου είχε πολύ καλές επιδόσεις. Την ίδια εποχή θα τον βρούμε να παίζει στη καλαθοσφαιρική ομάδα του ΠΟΛ,τότε που πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα του τόπου μας και στην οποία ήταν και οι Πιερής, Στυλιανίδης, Λυκούργος, Κόπλαν, Γουίαρ, Σκοτινιώτης. Το ένα έφερε το άλλο και ο Μ.Κυριακίδης θα βρεθεί στις προπονήσεις του ΠΟΛ παίζοντας ως τερματοφύλακας. Ήταν το 1969 και σε ηλικία 22 χρόνων όταν με προπονητή τον Κοβάσεβιτς θα μπει στην πρώτη ομάδα, μια και πήγε πολύ καλά σε μερικά παιχνίδια που έπαιξε στην εφηβική ομάδα. Το επίσημο ντεμπούτο του ήταν σε τοπικό ντέρμπι  με την Αλκή, με τον Πεζοπορικό να κερδίζει 2-1. Ο ΠΟΛ είχε πλέον δύο τερματοφύλακες αφού τότε ο βασικός ήταν ο Τάκης Παλμύρης.

Ο Κυριακίδης έπαιξε μέχρι το 1983 και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1970 όπου ο ΠΟΛ κέρδισε στο Γ.Σ.Π. την Αλκή 2-1. Ήταν η χρονιά που ο ΠΟΛ ήταν αγκαλιά με τον τίτλο αλλά τελικά τον πήρε η ΕΠΑ αφού οι λευκοπράσινοι έχασαν αναπάντεχα βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια. Πολλές φορές η ομάδα της Λάρνακας διεκδικούσε τον τίτλο αλλά έμενε δεύτερη  ή εκεί κοντά. Από τα ευρωπαικά παιχνίδια σίγουρα ο Κυριακίδης θα θυμάται τον εκτός έδρας αγώνα με τη Κάρτιφ Ουαλλίας για το κύπελλο κυπελλούχων. Η ομάδα του μπορεί να έχασε με μεγάλο σκόρ αλλά ο ίδιος είχε φανταστική απόδοση και οι εφημερίδες τότε τον αποκάλεσαν ‘’ήρωα του Κάρτιφ’’.

Ο Κυριακίδης κέρδισε την αγάπη του κόσμου αλλά και την εκτίμηση όλων των φιλάθλων γιατί ήταν σωστός αθλητής και άνθρωπος με ήθος. Είχε την τύχη να παίξει με δύο διαφορετικές εποχές παικτών του ΠΟΛ. Πρώτα ήταν με τους Παλμύρη, Καλλή, Φιλίππου, Μελή, Παπαδόπουλλο, Ντάφφι, Μ. Μπράουν, Α.Ιακώβου, Χ.Λοίζου, Καραπίττα, Θανάση, Κ.Αλεξάντρου, Κουννίδη, Ντίνο, Φιλιαστίδη, Παρίδη, Σταυρινό, Στέλιο, Κοκή, Σέργη κ.α. Μετά ήλθε η νέα γενιά όπου θα βρεί τους: Α. Παστελλίδη, Γαβριήλ, Λάμπρου, Ερωτοκρίτου, Δαμιανού, Λεωνίδα, Μυλωνά, Α. Παπαδόπουλλο, Κασπάρη, Φανή, Αντωνιάδη, Κουννά, Μ. Αντωνίου, Λάζαρο κ.α.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο