Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Μιχάλης Σκαπούλης

Από τους παίκτες που πρόσφεραν πολλά στο Διγενή Ακρίτα Μόρφου, πέραν των δέκα χρόνων,και συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδα είναι ο Μιχάλης Σκαπούλης.

Ο Μ. Σκαπούλης ξεκίνησε σαν καλαθοσφαιριστής στο Διγενή,μαζί με τους Χ. Χαριλάου και Σ. Σιμεωνίδη και ήταν μέλη της χρυσής εποχής, το 1965-67,όπου η ομάδα πρωταγωνιστούσε, ενώ την ίδια περίοδο έπαιζαν και οι τρείς τους στην ποδοσφαιρική ομάδα του Διγενή που αγωνιζόταν στο αγροτικό. Τελικά όμως τους κέρδισε το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Διγενή εντάσσεται στη ΚΟΠ το 1968-69 και παίζει στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.Την πρώτη χρονιά θα τερματίσει δεύτερος αλλά την επόμενη,1969-70,θα πάρει τον τίτλο και θα ανέλθει για πρώτη φορά στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας.

Ήταν μια εντυπωσιακή πορεία με προπονητές πρώτα τους Γ. Χρυσάνθου  και Ον. Χρίστου και αργότερα τον αναμορφωτή του Διγενή Κώστα Ταλιάνο,που όχι μόνο οδήγησε την ομάδα στην Α’ Κατηγορία αλλά και έκανε εντυπωσιακή πορεία στην πρώτη της χρονιά, αφού πήρε την δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία το 1970-71, ενώ έπαιξε και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ με  την Μίλαν Ιταλίας. Για οικονομικούς λόγους οι δύο αγώνες έγιναν εκτός έδρας- πρακτική που ακολουθούσαν τότε οι κυπριακές ομάδες- και ο Διγενής έχασε με 3-0 και 4-0.

Ο Μ. Σκαπούλης αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος και ξεχώριζε για την τεχνική του κατάρτιση, τα γερά πνευμόνια του, την φαντασία στο παιχνίδι, το πάθος και τη δύναμή του. Η μεγάλη εκείνη ομάδα αποτελείτο από τους: Ευθυμίου,  Κ.Τσιάκκας, Χρ.Σκαπούλης, Π.Αργυρού, Χ.Χαριλάου, Κωσταρής, Σιμεωνίδης, Μ.Σκαπούλης, Κρίνος, Μάνος, Ν.Τσιάκκας, Ηλ.Εξαδάκτυλος, Π.Τσίγκης, Ροβέρτος, Α.Τσίγκης, Ζαντής. Αργότερα ήλθαν και οι Γκούρας, Σταυρής,  Λουκά, Χαμπής, Κατσαρής και τα αδέλφια Χατζηχάννα.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Διγενής κέρδισε 1-0 την ΑΕΛ στη Λεμεσό έχοντας δίπλα του 2000 φιλάθλους. Έκανε πολλές εκπλήξεις τότε κερδίζοντας τις μεγάλες ομάδες. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο Διγενής κέρδισε 1-0 το ΑΠΟΕΛ στο Γ.Σ.Π. με τέρμα του Μ.Σκαπούλη. Ο φιλότιμος αυτός παίκτης και σπουδαίος άνθρωπος έζησε την χρυσή εποχή της ομάδας, αλλά και την πτώση μετά τον εκτοπισμό που έφερε πολλά προβλήματα. Βασικός στόχος ήταν να κρατηθεί η ομάδα ζωντανή όπως και η μνήμη της κατεχόμενης Μόρφου. Το τίμημα ήταν βαρύ αφού ο Διγενής από την Α’ Κατηγορία θα πέσει στη Γ’Κατηγορία.

Ο Μ. Σκαπούλης έπαιξε μέχρι το 1978 ενώ βοήθησε μετά από προπονητικό πόστο. Είχε μιά συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Ένας αξιόλογος παίκτης που ξεχώριζε για το ήθος και τη σοβαρότητά του. Δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο