Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Νάσκο Μιχαήλοφ

Από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το κυπριακό ποδόσφαιρο ήταν χωρίς αμφιβολία ο Νάσκο Μιχαήλοφ,που υπήρξε και από τους καλύτερους παίκτες της Βουλγαρίας και για δύο χρόνια,το 1981-83,έβαλε τη σφραγίδα του στη Νέα Σαλαμίνα.

Ήταν ένας μαέστρος στο χώρο του κέντρου,οργανώνοντας το παιχνίδι αλλά και σκοράροντας. Δεν ήταν γρήγορος αλλά με την άριστη τεχνική του κατάρτιση ήξερε να  προστατεύει την μπάλα με το σώμα του και να κατευθύνει την ομάδα του,κερδίζοντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό των φιλάθλων για το μεγάλο ταλέντο του και τις σπουδαίες εμφανίσεις του.

Ο Ν. Μιχαήλοφ ήταν από τους πρώτους Βούλγαρους παίκτες που κατηφόρισαν στο νησί μας, όταν σταδιακά οι ομάδες μας άρχισαν να ενισχύονται με δύο ξένους. Η αγορά της Βουλγαρίας ήταν η πιο προσιτή και πολλοί παίκτες από τη χώρα αναζητούσαν μια νέα καριέρα στην Κύπρο.

Ο Μιχαήλοφ ήταν ήδη καταξιωμένος παίκτης στην πατρίδα του αφού αγωνιζόταν στην Λοκομοτίβ Σόφιας όπου είχε 348 αγώνες και σημείωσε 148 τέρματα. Παράλληλα ήταν και βασικό στέλεχος της Εθνικής Βουλγαρίας όπου κατέγραψε 95 συμμετοχές.

Όταν ήλθε στην Κύπρο και τη Νέα Σαλαμίνα το 1981 ήταν 32 χρονών και δεν ήλθε για...τουρισμό. Αυτό το απέδειξε στα γήπεδα όπου φορώντας για δύο χρόνια τη φανέλα της Σαλαμίνας ξεχώρισε και βοήθησε σημαντικά την ομάδα της Αμμοχώστου. Με μπαλιά ακριβείας, φοβερά σουτ και κυρίως δυνατά και εύστοχα απευθείας κτυπήματα φάουλ. Παίκτης που μάγευε με την μπάλα, με φινέτσα και ισχυρό αριστερό πόδι, ο Μιχαήλοφ απέδειξε γιατί ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Βουλγαρίας και έκανε μιά λαμπρή καριέρα στην πατρίδα του.

Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στους ερυθρολεύκους ο Νάσκο Μιχαληλοφ  πραγματοποίησε 50 εμφανίσεις και πέτυχε 17 τέρματα. Τα χρόνια που έπαιξε στη Σαλαμίνα ήταν και οι: Φλ. Νικολάου, Χρ. Μαύρος, Λ. Δημητρίου, Λ. Κουλλαπής, Μωυσής, Κ. Ιωάννου, Παυλόφ, Δράκος, Κακούσιης, Νούρος, Μαντζούρας, Χρ. Χριστοφή, Λέλλος, Λ. Ανδρέου, Μανές, Π. Βαρνάβα, Μαραγκός.

Ο Μιχαήλοφ όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, ασχολήθηκε με την προπονητική και δούλεψε στη Σλάβια και την ομάδα της καρδιάς του, την Λοκομοτίβ Σόφιας. Πέθανε το 2006 από ανίατη ασθένεια σε ηλικία 57 χρόνων.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο