Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Δήμος Καρεκλάς

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν στη δεκαετία του ’70 στο ποδόσφαιρό μας ήταν ο Δήμος Καρεκλάς του Άρη Λεμεσού, που σίγουρα αν έπαιζε σε μεγάλη ομάδα θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά και να έχει μεγάλη δημοσιότητα το όνομά του.

Πολυτεχνίτης παίκτης, με ωραία ντρίπλα, ευλυγισία και προσποίηση, που ξεγελούσε τους αντιπάλους του, δεινός γκολτζής, ο Δήμος ήταν μια ξεχωριστεί προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση των αντιπάλων του.

Ο Δ. Καρεκλάς δεν ήταν με τον...Άρη!  Ήταν με την ΑΕΛ από μικρός και στα 14 του πήγε στο ΓΣΟ μόνος του για να κάνει προπόνηση. Κανένας δεν του έδωσε σημασία αφού ήταν αδύνατος και λεπτός. Ο νεαρός πικράθηκε πολύ, αφού στο σχολείο μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του και στα μαθητικά πρωταθλήματα ξεχώριζε ιδιαιτέρως και όλοι μιλούσαν για τα προσόντα και την τεχνική του κατάρτιση. 

Σε κάποιο αγώνα πρωταθλήματος γυμνασίων τον πρόσεξε ο δάσκαλος του ποδοσφαίρου Ανδρέας Παπαδήμας, προπονητής του Άρη και τον πήρε στην ομάδα. Με λίγες προπονήσεις του εμπιστεύθηκε θέση στην ομάδα και ο Καρεκλάς θα κάνει ντεμπούτο στην Κερύνεια, εναντίον της ΠΑΕΚ( έτσι ονομαζόταν τότε, μετά την προσφυγιά έγινε ΠΑΕΕΚ, μια και εκπροσωπούσε όλη την επαρχία πλέον) όπου και θα σκοράρει και ουσιαστικά θα καθιερωθεί. Ξεκίνησε λοιπόν στα 15 του χρόνια και έμεινε εκεί μέχρι το 30,παρόλον που θα μπορούσε να παίξει και πιο πολλά χρόνια αλλά και σε μια μεγάλη ομάδα.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ποδοσφαίρου μας που είχε μια  λαμπρή πορεία. Ο Δήμος μετά τον Παπαδήμα είχε για προπονητή τον αξέχαστο Ανδρέα Κοτσώνη που τον βοήθησε σημαντικά να εξελίξει το ταλέντο του, ενώ του είχε και ιδιαίτερη αδυναμία. Δεν έπαιξε σε επίσημο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας αλλά κλήθηκε αρκετές φορές σε προπονήσεις και φιλικά.

Ο Δ.Καρεκλάς είχε την τύχη να παίξει με παίκτες διαφορετικών εποχών. Πρώτα με τους πιο παλιούς Σιούκρη, Λάκη, Ξανθό, Στ. Αυγουστή, Μ.Θεοφίλου, Παπαβασιλείου και αργότερα με τους: Γ. Παρασκευά, Διαμαντή, Λουκά, Α. Παπακώστα, Ρουσή, Μακρίδη, Κισσονέργη, Χατζηλοίζου, Τσίγκη, Αριστείδου, Καυκαλιά, Ρ. Χρυσοστόμου, Γαβριήλ, Μαρκαντώνη κ.α.    

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο