Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Γιώργος Πέτρου

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ο Εθνικός Πειραιώς είχε μιά πολύ δυνατή ομάδα, αλλά και ένα σπουδαίο επιθετικό, τον Καλκαντέρα, που ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Αυτό το προσωνύμιο έδωσαν οι φιλάθλοι στον Γιώργο Πέτρου του ΑΠΟΕΛ, όταν έδειχνε νωρίς το ταλέντο και την έφεση του στο σκοράρισμα.

Μαζί με τον συγχωριανό και φίλο του Α. Σταύρου αποφάσισαν να πάνε για να δοκιμαστούν στον Ολυμπιακό, παρόλον που η ομάδα που αγαπούσαν ήταν το ΑΠΟΕΛ. Πήγαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ αλλά για ...καλή τους τύχη ήταν κλειστά. Ενώ ήταν έτοιμοι να αποχωρίσουν απογοητευμένοι, τους είδε ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ, Α. Λαζαρίδης και αυτό ήταν. Δοκιμάστηκαν, άρεσαν και ξεκίνησαν με την εφηβική ομάδα.

Ο Γ. Πέτρου στα 16 του χρόνια θα μπει στην πρώτη ομάδα, λίγο μετά το 1974, όταν ο Μάρκοβιτς φεύγει από το ΑΠΟΕΛ και αναλαμβάνει την ομάδα ο κ. Λαζαρίδης, ο άνθρωπος που πίστεψε στο ταλέντο του. Το ντεμπούτο του έγινε κατά του Πεζοπορικού όπου το ΑΠΟΕΛ κερδίζει 3-1 κι ο Πέτρου σημειώνει δύο τέρματα. Έτσι το νεαρό ψηλόλιγνο παιδί από την Αλάμπρα θα μονιμοποιηθεί στην ομάδα του αγαπούσε και στην οποία θα αγωνιστεί από το 1974 μέχρι το 1983. Το πάθος, το πείσμα και τα τέρματά του καθιέρωσαν τον κεντρικό κυνηγό στους γαλαζοκίτρινους, και άν δεν είχε προβλήματα ταυματισμών ίσως  να έμενε και άλλα χρόνια στο ΑΠΟΕΛ.

Ο Γιώργος Πέτρου πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, το 1979-80, που ήταν και η κορυφαία για τον ίδιο τον παίκτη αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 τέρματα, βοηθώντας σημαντικά στην κατάκτηση του τίτλου. Πανηγύρισε όμως και τρία  κύπελλα (1976, 1978, 1979 ) με το ΑΠΟΕΛ. Ακολούθησε ένα νέο οδοιπορικό  για τον «Καλκαντέρα» ο οποίος έπαιξε ένα χρόνο στον ΠΟΛ (1983-84 ) και ένα στην Ομόνοια Αραδίππου (1984-85 ) πριν καταλήξει στον Ολυμπιακό όπου θα παίξει για πέντε χρόνια  (1985-90 ) βοηθώντας σημαντικά με την εμπειρία και τα τέρματα του. Στο φινάλε της καριέρας του έπαιξε και στον Εθνικό Άσσιας και σταμάτησε στα 35 του χρόνια, συνεχίζοντας και στα αγροτικά γήπεδα με την ομάδα του χωριού του, το ΘΟΙ Αλάμπρας. Ο Πέτρου, που έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδά μας, ξεχώρισε και για το ήθος και τον χαρακτήρα του. Έχει μια συμμετοχή στην Εθνική αλλά έπαιξε και στις Ελπίδες.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο