Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Λούκας  Χρυσοστόμου

Δυνατός και αθόρυβος ήταν στο γήπεδο αμυντικός της Ομόνοιας Λούκας  Χρυσοστόμου που έπαιξε για μιά δεκαετία στην ομάδα του τριφυλλιού, κερδίζοντας την αγάπη και εκτίμηση του κόσμου για την προσφορά και τον χαρακτήρα του.

Ο Λούκας,που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από το χωριό του,τον κατεχόμενο Μαραθόβουνο, θα ενταχθεί στην Ομόνοια το 1964 αφού κάποιοι παράγοντες τον είδαν, εντόπισαν το ταλέντο του και τον πήραν στο ΓΣΠ. Πρώτος προπονητής του ήταν ο Ανδρέας Παύλου-Κερεμέζος και αφού παίζει για δύο χρόνια στην εφηβική ομάδα ο Βούλγαρος τεχνικός Γκεόργκι Πατσιάτσιεφ τον προωθεί στην πρώτη ομάδα το 1966-67 .Ήταν τότε που έπιαζαν μεγάλοι παίκτες όπως οι Ν. Ελευθεριάδης, Κάττος, Άκης, Αντωνής, Κώστας κ.α.

Ο Λούκας  Χρυσοστόμου  έπαιξε στην Ομόνοια από  το 1966 μέχρι το 1975, καταγράφοντας 165 συμμετοχές και σημειώνοντας δύο τέρματα. Η φυσιολογική του θέση ήταν στο κέντρο της άμυνας αλλά όταν χρειάστηκε αγωνίστηκε και στα άκρα της άμυνας. Για δέκα χρόνια ξεχώριζε για τη δύναμη και το πάθος του, δίνοντας σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο του εαυτό. Ήταν ισχυρός στις μονομαχίες και στό έδαφος αλλά ιδιαίτερα στον αέρα. Ήταν τέρας ψυχραιμίας. Στο κέντρο της άμυνας έπαιζε συνήθως με τον Παύλο Δράκο αλλά ήταν και οι Π. Ιακώβου, Μοκάνο.

Ο Λ. Χρυσοστόμου πανηγύρισε με την Ομόνοια τέσσερα πρωταθλήματα (1966, 1972, 1974, 1975 ) και δύο κύπελλα (1973, 1974) και μιά ασπίδα,το 1966.  Το 1971-72 έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της Ομόνοιας που πήρε το πρώτο νταμπλ, χρονιά που αναδείχθηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως  αθλητής της χρονιάς. Είχε την τύχη να παίξει με το «τριφύλλι» και στην Α’ Εθνική της  Ελλάδας αποκτώντας πολλές εμπειρίες.

Μέλος των ομάδων που η Ομόνοια κέρδιζε τους τίτλους παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο, ο Λούκας έπαιξε δίπλα από  τους Ν. Χαραλάμπους, Κανάρη, Καιάφα, Κ. Αντωνίου, Τσιακλή, Τσελεπή, Α. Ευσταθίου, Π. Μούσκο, Δ. Ελευθεριάδη, Χρ. Αδάμου, Κάττο, Ροτσίδη, Καθητζιώτη, Μήτσιο, Σιακόλα, Π. Νικολάου, Α. Σάββα, Μοκάνο, Γκρέκορι, Φραντζίλα, Καρταμπή, Λ. Ανδρέου, Κοντογιώργη κ.α. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο