Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Γιαννάκης Βασιλειάδης

Δεν πρόλαβε να παίξει στον Άρη, πήγε στην ΑΕΛ, αλλά τελικά θα καταλήξει στον Απόλλωνα. Αυτή είναι η  όμορφη και πρωτότυπη ιστορία  που συνέβη στον Γιαννάκη Βασιλειάδη. Πώς έγιναν όλα αυτά; Ο Γ. Βασιλειάδης έμενε κοντά στο ΓΣΟ και ήθελε να παίξει μπάλα όπως όλοι οι νεαροί. Πήγαινε  στο γήπεδο και έπαιζε με άλλα παιδιά ή έφερνε την μπάλα στους μεγάλους που έπαιζαν δίτερμα. Εκεί τον είδε ο τότε προπονητής του Άρη, Λυκούργος Αρχοντίδης, του άρεσε και για να τον δελεάσει του έδωσε και χρήματα να αγοράσει ποδοσφαιρικά παπούτσια, με στόχο να υπογράψει στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Όταν ο 15χρονος Γιαννάκης πήγε σπίτι και το είπε στον πατέρα του, όλα ανατράπηκαν, αφού ο κ. Βάσος Βασιλειάδης ήταν με την ΑΕΛ. Τον έστειλε να πάρει πίσω τα χρήματα και τον πήρε στην  ομάδα που αγαπούσε. Προπονητής ήταν ο Ελλαδίτης Χριστοδούλου και θα παίξει για πρώτη φορά, ως  έξω αριστερά, με αντίπαλο την Ανόρθωση.
Από την ΑΕΛ όμως θα βρεθεί στον Απόλλωνα το 1956-57 (στα γνωστά γεγονότα της διάσπασης) ακολουθώντας τον Γαβαλά, αλλά λόγω  ηλικίας δεν θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό, όπως έγινε με τους Κρυστάλλη, Κρίστη, Φανταίο, Σιαμαλά κ.α. Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας και ανεβάζουν τον Απόλλωνα στην Α’ Κατηγορία. Πρώτο του παιχνίδι είναι κατά της ΕΠΑ, που τέλειωσε 3-3.

Ο Γιαννάκης ευτύχησε να παίξει στον Απόλλωνα μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, τον γκολτζή Κωστάκη Βασιλειάδηκαι μαζί πανηγύρισαν την κατάκτηση δύο κυπέλλων, το 1966 και 1967,ενώ έχασαν στον τελικό του 1965. Αγωνιζόταν στο χώρο του κέντρου και αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης. Με μπαλιά διαβήτη, οργανωτής, ηγετική φυσιογνωμία, ήξερε να παγώνει το παιχνίδι όταν χρειαζόταν. Δεν ήταν γρήγορος όμως έπαιζε με το μυαλό και ξεχώριζε για τις ντρίπλες, ενώ είχε και πολύ δυνατό σουτ.

Ο Γ. Βασιλειάδης έπαιξε από το 1955 μέχρι το 1970 και μεταξύ άλλων είχε για συμπαίκτες τους Παύλου, Λαμάρη, Παναγιώτου, Ιωαννίδη, Περεντό, Διανέλλο, Κονναρή, Κρ. Βέβη, Μιχ. Γαβαλά, Παπαδήμα, Χαραλάμπους, Π. Κρυστάλλη, Αντωνίου, Σιαμαλά, Βουδάσκα, Σταυρινίδη.
Πέτυχε και 22 τέρματα και τα πιό πολλά ήταν την περίοδο 1960-61,όπου σημείωσε 6 τέρματα.  

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο