Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Στάσος  Αναστασίου

Ένα ποδοσφαιρικό ταλέντο στη δεκαετία του ’80 ήταν ο Στάσος Αναστασίου, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει πιο ψηλά, ίσως από ατυχία ίσως και από κάπιοες επιλογές του. Η ατυχία του είναι πως τραυματίστηκε στο ένα μάτι, σε κυνηγετικό ατύχημα, με αποτέλεσμα να έχει μειωμένη ορατότητα, κάτι που σαφώς τον επηρέασε και ψυχολογικά, παρόλο που πάλεψε και προσπάθησε για το καλύτερο. Ο Στάσος είχε προτάσεις από πιό μεγάλες ομάδες και κυρίως από την Ανόρθωση όμως ο ίδιος είχε άλλες επιλογές.

Μπορεί να ξεκίνησε ως επιθετικός και ειδικά στη θέση του σέντερ φορ, όμως αργότερα θα παίξει σαν δεξιός αμυντικός αλλά και στο κέντρο της άμυνας λόγω και του ύψους του.
Λίγο μετά τον εκτοπισμό ο Στάσος, που κατάγεται από την Γύψου, θα βρεθεί στις προπονήσεις του Ερμή Αραδίππου,που είχε τότε για κεντρικό επιθετικό τον Λένο Κίττο. Το 1977 θα πάρει μετεγγραφή  για την Αλκή, απορρίπτοντας πρόταση της Ανόρθωσης, στην οποία θα παίξει δώδεκα χρόνια, ξεχωρίζοντας  για το πάθος, τη δύναμη και την αγωνιστικότητά του. Σαν κεντρικός επιθετικός ήταν πολύ καλός στο καφάλι ενώ πέτυχε αρκετά τέρματα. Όταν πήγε στην άμυνα πολλές φορές έδινε βοήθειες και στην επίθεση, μιας και είχε πολύ καλή φυσική κατάσταση και ξεχώριζε για τη δύναμη και τη μαχητικότητά του.

Ο Στάσος θα παίξει με την Αλκή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σημερινό Γιουρόπα Λίγκ, αφού η ομάδα πήρε την  τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία, πίσω από την Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ που πήρε το κύπελλο και αυτό ευνόησε τους «γαλαζοκόκκινους» της Λάρνακας.
Ήταν η πιό καλή θέση που πήρε  η  Αλκή σε όλα τα χρόνια που έπαιξε στην Α’ Κατηγορία. Η ομάδα της Λάρνακας αντιμετώπισε την Δυναμό Βουκουρεστίου από την οποία έχασε 3-0 στη Ρουμανία και 9-0 στο ΓΣΖ στη Λάρνακα. Στα παιχνίδια αυτά έπαιξαν οι Π. Σαίττης, Γ. Περικλέους, Μ. Ιωάννου, Κ. Ανδρέου, Μ. Παναγιώτου, Βιολάρης, Ν. Λεωνίδου, Μαππούρας, Παναής, Ολύμπιος, Μ. Πέτρου, Στάσος, Τ. Φαντούσης, Πύριλλος. 
Βέβαια ο Στάσος έχει παίξει και με τους Νικολή, Δ. Παναγιώτου, Σπύρου, Ν. Νικολάου, Χρυσοστόμου, Γκοράνοφ, Ντισιάνσκι κ.α.

Ο Στάσος μπορεί να μην πανηγύρισε τίτλο στην Αλκή, όμως τα κατάφερε στη Νέα Σαλαμίνα όπου αγωνίστηκε το 1989-90. Παίζοντας στην άμυνα είχε συμμετοχή σε 25 αγώνες ενώ οι ερυθρόλευκοι πήραν το κύπελλο, το μοναδικό τρόπαιο στην ιστορία τους, κερδίζοντας την Ομόνοια 3-2. Ο Στάσος έπαιξε σαν αλλαγή προς το τέλος του αγώνα, στον οποίο έπαιξαν οι Χριστοφή, Αρτέμης, Τσιγκέλης, Ψαράς, Φλώρος, Κέννι, Αδάμου, Δαβίδ, Χρ. Μαύρος, Η. Ηλία, Π. Ανδρέου.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο