Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Πάνος Σιάηλος

Ο Πάνος Σιάηλος ήταν μιά θρυλική μορφή της Ανόρθωσης, ένα σπάνιο ταλέντο που πρωταγωνίστησε στα γήπεδα μας στις δεκαετίες 50-60. Ο Σιάηλος ξεκίνησε από τα 16 του χρόνια και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο και να σταδιοδρομήσει στο ποδόσφαιρο, όταν η διεύθυνση του σχολείου που φοιτούσε αρνήθηκε να του παραχωρήσει άδεια να αγωνιστεί, αφού την εποχή εκείνη απαγορευόταν οι μαθητές να αγωνίζονται σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Αρχικά ο Σιάηλος αγωνίστηκε στη θέση του έξω αριστερά, όμως σύντομα  τοποθετήθηκε στην κορυφή της  επίθεσης. Τα προσόντα και τα φυσικά του χαρίσματα ήταν τόσα πολλά, που αξιοποιώντας τα καθιερώθηκε γρήγορα ως κεντρικός  κυνηγός. Στην Ανόρθωση έπαιξε από το 1950 μέχρι το 1959 και ακολούθως πήρε μετεγγραφή στον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναικό. Επέστρεψε στην Ανόρθωση το 1960 και τα επόμενα τρία χρόνια (με μια ολιγόμηνη διακοπή το 1962 όταν μετέβη σε Ελλάδα και Αγγλία)]  

Ο Πάνος Σιάηλος είχε συνολικά 119 συμμετοχές  με την Ανόρθωση ενώ πέτυχε  83 τέρματα. Πανηγύρισε με την «Κυρία» πέντε πρωταθλήματα (1957,1958,1960,1962,1963), ένα κύπελλο (1962) και μια Ασπίδα (1962).
Είχε αδόκητο και πρόωρο τέλος, αφού στις 24 Ιουλίου 1963 σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Αθήνα.
Το 1955 κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ συνελήφθη από τους Άγγλους και παρέμεινε στα κρατητήρια για ενάμιση χρόνο.

Πέρασαν πολλοί σπουδαίοι παίκτες από την Ανόρθωση, ο Σιάηλος όμως ήταν ξεχωριστός, ένα σπάνιο ταλέντο και μοναδικός. Τούτο μαρτυρούν όλοι όσοι τον έζησαν στα γήπεδα. Συμπαίκτες, αντίπαλοι και φίλαθλοι μιλούν με τα πιο  κολακευτικά λόγια για το σπάνιο ταλέντο του. Ποδοσφαιριστής απαράμιλλης κλάσης και αξίας κέρδισε τον θαυμασμό και το αυθόρμητο χειροκρότημα, ενώ καθοδηγούσε και τους συμπαίκτες  του. Είχε δυνατό σουτ και με τα δύο πόδια και  σημείωσε φανταστικά και θεαματικά τέρματα. Αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα το 1954.
Στην εποχή του υπήρχαν σπουδαίοι παίκτες στην ομάδα της Αμμοχώστου όπως ήταν οι Κώτσιος, Π. Χαραλάμπους, Μάντζιαλος, Α. Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Χατζηλοίζου, Βοσκαρής, Π. Ιακώβου, Ξανθούλης, Ραφαήλ, Ζέμπασιης, Σιαήλης, Ζάγκυλος, Πάπυρος, Πιερής, Άσπρου, Άντης, Κοβής, κ.α.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο