Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία Πασχάλης Χριστοφόρου

Με 15ετή παρουσία στον Πεζοπορικό ο Πασχάλης Χριστοφόρου είναι από τους επιθετικούς που ξεχώρισαν στη δεκαετία του ‘80. Ξεκίνησε από μικρός σαν ... τερματοφύλακας γιατί δεν ήθελε να τρέχει πολύ, όμως σταδιακά επειδή του άρεσε να πανηγυρίζει τα γκoλ θα γίνει επιθετικός και μάλιστα αρχίζει να βλέπει τακτικά δίκτυα. Στα  14 του χρόνια παίζει με τον Όλυμπο Αχερίτου, από όπου έχει την καταγωγή του και τα λαγωνικά του Πεζοπορικού θα τον εντοπίσουν σε ένα τουρνουά στο Δασάκι Άχνας.

Ο Πασχάλης στα 19 του χρόνια εντάσσεται στον Πεζοπορικό αφού το σωματείο του θα πάρει μια μικρή οικονομική βοήθεια.  Πήγε στην ομάδα της Λάρνακας το 1979 και καθιερώθηκε το 1982 επειδή λόγω στρατού δεν μπορούσε να προπονείται κανονικά. Από την πρώτη χρονιά ο Πασχάλης πραγματικά έλαμψε και έκανε τους πάντες να παραμιλούν για την απόδοση και το ταλέντο του. Κάθε χρόνο γινόταν καλύτερος και συνέχεια βελτιωνόταν. Πάντοτε φιλότιμος και πρόθυμος μάθαινε όλο και πιο πολλά κοντά στους παλιούς συμπαίκτες του, όπως οι Λάμπρου, Δαμιανού, Γαβριήλ, Κουννάς, Κουής, Παπαδόπουλλος, Λιβαθηνός, Προκόπης κ.α.

Ο Πασχάλης όλα αυτά τα χρόνια ήταν στους μόνιμους σκόρερ του ΠΟΛ και διακρίθηκε για το ήθος και την αθλητοπρέπεια του ενώ κέρδισε τον σεβασμό και των αντιπάλων του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως στα 15 χρόνια που έπαιξε με τους πράσινους της Λάρνακας αντίκρυσε μόνο μια κίτρινη κάρτα. Το 1985 έπαιξε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα όπου τελικά μέτρησε 5 συμμετοχές και ένα γκόλ. Το 1987 ήταν η καλύτερη ίσως χρονιά του Πασχάλη Χριστοφόρου αφού η ομάδα του κατακτά το πρωτάθλημα ύστερα από 34 χρόνια. Η πιο ξεχωριστή στιγμή από την χρονιά αυτή ήταν το τελευταίο παιχνίδι εναντίον του κυριότερου ανταγωνιστή τους για τον τίτλο, του ΑΠΟΕΛ, που ο ΠΟΛ κέρδισε 1-0 και το γκόλ πέτυχε ο Πασχάλης και στέφθηκε πρωταθλητής.

Ο Πασχάλης στα 15 χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο στον Πεζοπορικό πέτυχε συνολικά 60 τέρματα και αποχώρησε από τα γήπεδα το 1994 σε ηλικία 33 χρόνων. Παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, δημιουργός αλλά και σκόρερ αποτελούσε παράδειγμα πρός μίμηση τόσο για το ήθος όσο και για την σεμνότητα του.     

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο